Ga naar hoofdinhoud
ADO - VVV Venlo: Den Haag wint en scoort zeker twee keer | Getty

FC Groningen – FC Twente. Normaal gesproken zou dit een duel uit de subtop zijn, maar FC Groningen en FC Twente draaien nog geen geweldig seizoen. Twente lijkt zelfs ‘net pas begonnen’.

In Enschede stonden tot vorige week nog alle gezichten op onweer. Oke, van Feyenoord kon men verliezen in de eerste competitieronde. Maar nederlagen tegen VVV-Venlo, PEC Zwolle én Sparta? Dat zorgde toch voor veel zorgen bij FC Twente, en waarschijnlijk ook bij trainer René Hake. Daarom was hij vorige week waarschijnlijk de meest gelukkige man in de Grolsch Veste, toen Twente verrassend met liefst 4-0 van FC Utrecht won.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Groningen – FC Twente

“Continu zijn we op zoek om de dingen die je graag wilt zien, er ook uit te laten komen. In deze wedstrijd viel het op de goede plek. Mooi, want dat hadden we ook even nodig. De puzzelstukjes vielen op z’n plek. “Maar dit is één wedstrijd.

We moeten echt van wedstrijd naar wedstrijd blijven kijken. Ik heb in elk geval mijn contract weer met een week verlengd”, kon Hake lachen.

Het mooie voor FC Twente was vooral dat naast de solide defensie, de aanval eindelijk goed liep. Tom Boere, Luciano Slagveer én Oussama Assaidi troffen alle drie doel. Vooral voor die laatste was het een enorme opluchting. Na moeilijke jaren in het buitenland bij Liverpool, Stoke City en Al-Ahli hoopte hij zijn plezier in het voetbal weer in de Eredivisie te vinden. En wellicht is Twente ook die plek.

FC Groningen wil aansluiting met subtop

Als je een consistente club zoekt in de laatste jaren, is het wel FC Groningen. De afgelopen vijf jaar eindigde de club steevast op de zevende of de achtste plek. In 2015/16 leverde dat via de play-offs nog zes wedstrijden op in de groepsfase Europa League. Maar trainer Ernest Faber – en ook technisch directeur – Ron Jans zullen FC Groningen hogerop willen zien. De huidige tiende plaats is de club daarom ook te min.

Maar als je verliest van NAC Breda (vorige week) en gelijkspeelt tegen VVV-Venlo (twee weken geleden) moet je toch bij jezelf te rade gaan. Wat dat betreft lijkt FC Groningen misschien iets teveel afhankelijk van Mimoun Mahi. Als de aanvaller zijn dag heeft, is Groningen gevaarlijk. Zo niet, dan lijkt de ploeg ongewapend. Zijn aanvalspartner Tom van Weert moet nog op het scorebord komen dit seizoen, en liever gisteren dan vandaag. Tegen FC Twente kan hij zich bewijzen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Gokken op FC Groningen – FC Twente

Een Eredivisie voorspelling doen? Ondanks de slechte resultaten van FC Groningen krijgen ze van bookmaker Mr Green toch de favorietenrol. Zij zetten odds van 2.04 op de Groningers, en 3.45 op een tweede zege op rij voor FC Twente. Een gelijkspel in de Euroborg noteert 3.55.

Back To Top