Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuwtjes: Sinkgraven lange tijd out en stadions lopen leeg

Ajacied Daley Sinkgraven is een flink aantal maanden uit de roulatie. De verdediger heeft de binnenband van zijn knie beschadigd en wordt daarom woensdag geopereerd. Vervolgens is hij minstens drie maanden bezig met herstellen. Mogelijk komt hij de rest van het seizoen niet meer in actie.

Ook vorig seizoen moest Sinkgraven een lange periode verstek laten gaan vanwege knieklachten. Zo miste hij bijvoorbeeld de finale van de Europa League en ook bij de start van het huidige seizoen zat hij langs de lijn. De linksback leek op de weg terug en deed vorige week mee aan de oefenpartij tegen Borussia Mönchengladbach. Helaas wordt hij nu dus weer teruggeworpen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

De Eredivisie trekt minder bezoekers aan

Ajax behoort tot de vijf clubs in de Eredivisie die in de afgelopen vijf seizoenen het stadionbezoek op een gelijk niveau wisten te houden. Bij tien eredivisieclubs ligt dat anders en nemen de bezoekersaantallen juist af. Vooral bij Vitesse (18% minder), FC Twente (17%), SC Heerenveen, AZ (14%) en FC Groningen (11%) zal de marketingafdeling met nieuwe plannen moeten komen. De technisch directeur van Twente wijst naar de steeds lagere plek op de ranglijst van de club. “Hoe hoger je speelt, hoe meer publiek je trekt”, zegt Jan van Halst. Maar Heerenveen en AZ presteren de afgelopen vijf jaar toch vrij gelijkmatig, dus dat is niet het hele verhaal.

Wel lijkt de algehele afname van de sterkte van de Eredivisie een rol te spelen. Want wanneer ga je liever naar het stadion: als je mannen aan het werk ziet die in heel Europa tot de supersterren behoren, of als je een stel anonieme krachten voorgeschoteld krijgt die uberhaupt nog geen minuut Champions League op hun cv hebben staan?

NEC pingpongt met het Goffertstadion

NEC sorteert alvast voor op mogelijke toekomstige geldproblemen. De club wil het Goffertstadion van de gemeente Nijmegen kopen voor 7,6 miljoen euro. De grond zou in deze opzet van de gemeente blijven en NEC moet daar 60.000 euro per jaar aan huur voor betalen.

Zogenaamd wil NEC het stadion weer in eigen beheer krijgen zodat het verder ontwikkeld kan worden. We zullen zien. Het ligt meer voor de hand dat het wordt teruggekocht met als doel om het over een tijdje toch weer aan de gemeente te verkopen. Voor een veel hogere prijs. In 2003 kocht Nijmegen het stadion bijvoorbeeld voor 12 miljoen euro. Er worden een paar nieuwe witte lijnen getrokken en een nieuw frietkot neergezet, en dan kan het rond 2022 weer voor 20 miljoen worden verpatst.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie

Wedden op Eredivisie? De topper van komend weekend is Feyenoord tegen Vitesse. De Rotterdammers noteren @1.44 bij bookmaker Mr Green , gelijkspel @4.35 en Vitesse @7.00.

Back To Top