Ga naar hoofdinhoud
Transfer Matthijs de Ligt van Ajax naar Bayern Munchen? Getty

Op vrijdag 11 augustus gaat de bal weer rollen in de Nederlandse Eredivisie. Feyenoord start als titelverdediger, PSV was twee jaar terug de beste. Is het kortom weer de beurt van Ajax?

De Euro Club Index, samengesteld door het statistiekenbureau Gracenote, zet zijn geld wel in op de Amsterdammers. De wiskundigen achter het model van ECI baseren zich op de prestaties van de afgelopen drie jaar, waarbij natuurlijk de behaalde punten en posities van belang zijn, maar vooral ook gekeken wordt naar zaken als doelsaldo, aantal kansen en samenstelling van de spelersgroep. Ajax zien ze als nipte favoriet met 39 procent kans om de schaal te behalen, PSV krijgt 36 procent kans en Feyenoord slechts 15 procent. Wel drie keer meer dan de 5,7 waarmee de Rotterdammers vorig seizoen aanvingen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax lijkt mis te grijpen naar Richarlison

Over Ajax gesproken, de club had gehoopt de Braziliaan Richarlison in te lijven. Dat lijkt te mislukken. De twintigjarige aanvaller staat onder contract bij Fluminese. Ajax was bereid om circa twaalf miljoen euro op te hoesten voor Richarlison, maar het schijnt dat Chelsea en Porto zich ook voor het talent hebben gemeld. Da’s ongunstig voor de positie van Ajax, de prijs wordt nu opgedreven.

Davy Pröpper richt zich op PSV

Het gaat de hele zomer door met transfergeruchten. Soms zijn ze op niks gestoeld, soms creëren ze hun eigen waarheid maar vaak ook valt het in de categorie “waar rook is, is vuur”. Zo werd PSV-er Davy Pröpper bijvoorbeeld een tijdje gelinkt aan Zenit.

En dat was niet slechts een gerucht, de Russische club heeft ook echt bij PSV geïnformeerd wat de middenvelder zou moeten kosten. Een overeenstemming werd niet bereikt. Het vervelende voor fans van zo’n transfersoap is dat het bijna altijd onhelder blijft of de zaak nog speelt. Maar in het geval van Propper en Zenit lijkt het boek inmiddels definitief gesloten.

In een interview blikt Propper terug op de periode dat er nog wel werd onderhandeld. “Het afketsen is niet heel erg, omdat ik nooit echt de keus heb gehad. Het heeft ook geen invloed gehad op mijn spel. Zenit is een fantastische club. Maar ik heb de beslissing niet hoeven nemen.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie

Verwacht je dat Ajax in 2018 weer kampioen van Nederland wordt? Dan is er een leuke bet voor je, namelijk dat Ajax kampioen wordt plus dat Kasper Dolberg topscorer wordt. Deze combinatie noteert @5.00 bij bookmaker Mr Green. Gok je op een herhaling van de combi Feyenoord & Nicolai Jorgensen, pak dan de @6.00.

Back To Top