Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Tim Krul blijft schietschijf | Kasper Dolberg leeft op Getty

Tim Krul, keeper van AZ, blijft de ballen links en rechts om zijn oren krijgen. De van Newcastle gehuurde sluitpost heeft in negen duels liefst 28 tegengoals gekregen.

Afgelopen zomer werd Krul, die eeuwig herinnerd zal worden als de penaltykiller van Oranje in de kwartfinale van het WK voetbal speelschema 2014, door Newcastle uitgeleend aan Ajax. Daar kwam hij niet aan spelen toe, waarna hij het maar bij provinciegenoot AZ probeerde. Sinds begin februari krijgt hij daar wel een kans, maar tot nu toe pakt dat niet echt succesvol uit.

Tim Krul – keeper AZ

Alleen begin maart tegen Cambuur, in de bekercompetitie, kreeg Krul geen tegengoals. In de andere acht duels was het telkens raak, met als dieptepunten de 1-4 en 7-1 afranselingen in de Europa League tegen Lyon. Feyenoord ramde er afgelopen weekend ook nog maar eens vijf in het net.

Toch denkt hij dat hij na dit seizoen wel weer welkom zal zijn in Newcastle. “De trainer, Rafael Benitez, zei tegen mij dat ik hier lekker mijn minuten moet pakken en weer op topniveau moet komen.”

Kasper Dolberg is weer dolblij

Bij Ajax lijkt Kasper Dolberg weer op tijd fris te zijn om wellicht in de slotweken van de Eredivisie het verschil te kunnen maken voor de Amsterdammers. De jonge Deen was een paar eredivisie speelrondes na elkaar vrij anoniem. Met drie goals in de drie vorige competitieduels en ook nog een Europese goal tegen Kopenhagen is er in elk geval weer rendement. Ook oogt Dolberg volgens trainer Peter Bosz energieker.

Daarom gaf hij de Deense international eind februari toestemming om een paar dagen naar het ouderlijk huis in Denemarken te gaan. “Het ging hem moeizamer af, hij oogde ook vermoeider. Het is dan heel goed om zo’n jonge jongen even terug te sturen”, legt Bosz uit. “Even niet aan voetbal denken, gewoon ontspannen.”

Ook de Deense bondscoach Åge Hareide is positief over Dolbergs opleving. Aanvankelijk was Dolberg niet geselecteerd voor de interland tegen Roemenië. Inmiddels heeft Hareide het talent, die in november 2016 voor zijn land debuteerde, er toch maar bij geroepen.

Boete voor FC Twente

FC Twente krijgt van de KNVB een boete van 2.500 opgelegd omdat in de thuismatch tegen Heracles een spandoek werd ontrold met de tekst “hasj, coke & pillen, zo gaan we vrijdags op pad”. Die producten staan bij de bond op de zwarte lijst.

Een beter idee voor de fans is te wedden op hun club. FC Twente is in de wedstrijd tegen Roda vrijdag favoriet en noteert 2.38 op winst. Een tientje inzetten levert je bijna €25 op bij een juiste voorspelling. Ben je nieuw bij bookmaker 888Sport dan wordt je winst ook nog eens verdriedubbeld.

Back To Top