Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie: Mounir El Hamdaoui bedelt vergeefs bij AZ Alkmaar Getty

Ineens was hij er weer. Mounir El Hamdaoui streek neer in Alkmaar bij AZ, bedelend om een profcontract. Maar dat kan de Rotterdamse aanvaller vermoedelijk vergeten.

De nu 33-jarige spits is geen onbekende in Noord-Holland. In 2008-2009 was hij zeer productief namens de Alkmaarders en leverde hij met 23 goals een grote bijdrage aan het kampioenschap, destijds onder leiding van Louis van Gaal. In 2010 stapte hij over naar Ajax, waar hij na een veelbelovend begin in onmin raakte met Frank de Boer en zijn loopbaan nooit meer op gang kreeg.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Geen AZ contract voor Mounir El Hamdaoui

Periodes bij Fiorentina, Malaga (op huurbasis), weer AZ, Umm-Salal SC en Al-Taawoun FC waren allemaal geen lang leven beschoren. Scoren kon de Marokkaanse international nog wel, maar altijd was er wel iets. Blessures, ruzies, desinteresse en zulke staken stonden een veel indrukwekkendere carrière in de weg.

Hij heeft zijn bekomst van “de zandbak”, zoals hij zijn tijd in Qatar en Saoedi-Arabië bestempelt. Hij verkiest een vervolg als profspeler in de Eredivisie, want “je wilt toch ergens voetballen waar alles netjes geregeld is”. Formeel sloot hij zich aan bij AZ om aan zijn conditie te werken, maar de niet zo subtiel verborgen agenda was uiteraard om een contract los te peuteren.

Dat lijkt niet te gaan lukken. Max Huibert, directeur voetbalzaken bij AZ Alkmaar, zegt onverbloemd dat El Hamdaoui “niet in aanmerking komt” voor een contract. En meetrainen met de reguliere selectie zit er ook niet in. Hij zal zijn fitheid moeten meten met de jonge honden in Jong AZ.

Ajax breekt zijn technische hart

Bij Ajax moet alles natuurlijk net even anders en daarom is er daar geen technisch directeur, maar worden diens taken uitgevoerd door het ’technisch hart’. Maar dat hart is nu toch een beetje gebroken. Edwin van der Sar is afgetreden als voorzitter van het overlegorgaan en in plaats daarvan is directeur spelersbeleid Marc Overmars naar voren geschoven. Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is en blijft de derde man in het TH.

Maar wat maakt het eigenlijk uit? Van der Sar benadrukt namelijk ook dat “ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf”. Kortom, Overmars kan nu als kunstmatige voorzitter van het technische hart vergaderen, agenderen en beslissen wat hij wil, uiteindelijk blijft Van der Sar toch zijn baas.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Weddenschappen Eredivisie

AZ speelt op 15 oktober uit tegen FC Groningen. Voor El Hamdaoui komt het wel uit als AZ niet meer weet te scoren, zodat hij kan blijven aankloppen. De bookies verwachten wel Alkmaarse goals, want nul goals voor AZ noteert liefst @5.30. Lees meer: gokken op Eredivisie.

Back To Top