Ga naar hoofdinhoud
Iedereen wil Vincent Janssen Eredivisie transfers VI Images

Eredivisie – nieuws. De transfercarrousel is weer op gang in de Eredivisie. Ajax wil zich versterken, PSV wil spelers behouden. Wie gaan voor Hakim Ziyech en Vincent Janssen? En wint FC Twente of de KNVB?

Vincent Janssen gewild – Eredivisie transfers

De topscorer van de Eredivisie is natuurlijk altijd gewild. Maar als het nog eens een 21-jarige topspits is met veel potentie en toekomst, wil iedereen je. En dat is het geval met Vincent Janssen. Tegen Ierland mocht hij nog 75 minuten spelen van bondscoach Danny Blind, die hem liever niet naar het buitenland ziet gaan. “Ik denk dat het belangrijk is dat hij veel blijft spelen. Dan zou het goed zijn als hij bij een club uit de traditionele top drie gaat voetballen.”

Want de geruchten gaan dat Leicester City en Tottenham Hotspur interesse hebben in Janssen. Nota bene de nummers 1 en 2 van het afgelopen seizoen Premier League. Janssen zelf gaf een professioneel antwoord op zijn mogelijke toekomst. “Het moet wel mogelijk zijn. Die club uit de top drie moet wel willen. En ook AZ zit daar nog tussen. Ik ga niet voor de eerste de beste club AZ verlaten. Maar als er iets moois komt, dan wil ik daar zeker over nadenken.”

Peter Bosz gaat stempel drukken bij Ajax

Het grote nieuws van vorige week was natuurlijk dat Peter Bosz de nieuwe trainer is van Ajax. Bosz heeft natuurlijk zijn eigen manier van spelen en hij ziet bepaalde spelers daarbij voor ogen. Zo zou hij graag Eran Zahavi, goaltjesdief van Bosz’ vorige club Maccabi Tel Aviv, meenemen naar Amsterdam. De al wel 28-jarige Zahavi maakte afgelopen seizoen 48 goals in 55 wedstrijden. En dan laaien natuurlijk weer de geruchten rond Arek Milik op. Misschien wil Ajax een voorsprong nemen op een goed EK van de jonge Poolse spits die dan mogelijk zou vertrekken. Atlético Madrid zou een oogje op hem hebben.

PSV wil Andrés Guardado behouden

Landskampioen PSV weet dat bij de titel ook veel interesse gegenereerd wordt voor spelers. Nederlandse topspelers als Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Davy Pröpper zullen waarschijnlijk blijven. Maar misschien dat PSV nog wel moeite moet doen voor Andrés Guardado. De onverwoestbare Mexicaan is ook alweer sterk bezig voor zijn land en dat valt het Amerikaanse Atlanta United FC op. De Major League Soccer groeit en het ligt nog eens een stuk dichter bij Mexico.

Hakim Ziyech meest gewilde speler Eredivisie

Bij de klassieke drie – Ajax, Feyenoord en PSV – vallen dit seizoen vooral de namen van twee uitblinkers bij andere clubs. De al eerder genoemde Vincent Janssen, maar ook die van Hakim Ziyech. Die laatste lijkt sowieso afscheid te nemen van FC Twente, dus de middenvelder is gewild. Bij Ajax zou wellicht de meeste ruimte zijn als spelverdeler. Maar dat hindert weer de doorstroom van de talentvolle Ajax-jeugd. Gelukkig ziet het buitenland ook wel iets in de technisch begaafde Marokkaan, want onder de genoemde clubs: Borussia Dortmund, Southampton, Fenerbahçe en Valencia.

Spanning rond kort geding FC Twente en KNVB

Afgelopen vrijdag zaten ze tegenover elkaar in de rechtszaal: FC Twente en de KNVB. De voetbalbond wil de Tukkers degraderen, maar de club uit Enschede weigert. De meest gespannen toeschouwer? De Graafschap. Zij beraden zich nog op wat ze gaan doen als FC Twente het kort geding wint. Want in dat geval blijft De Graafschap gedegradeerd in plaats van nog een jaartje Eredivisie. Uitspraak: uiterlijk 10 juni. De morele verliezer en schlemiel van alle heisa kunnen we al wel aanwijzen: de KNVB zelf.

Back To Top