Ga naar hoofdinhoud
Kasper Dolberg Ajax Getty

Let op, komende vrijdag debuteert het allergrootste talent in het Nederlandse voetbal. Hij is geen spits, geen middenvelder, geen verdediger en zelfs geen ballenstopper. Het betreft de 21-jarige scheidsrechter Stan Teuben. Hij mag fluiten bij Telstar – FC Dordrecht en wordt daarmee de jongste scheids ooit in het betaalde voetbal.

Teuben gaat het record overnemen van Serdar Gözübüyük, die 22 jaar was toen hij voor het eerst zich tussen deels oudere spelers begaf om op zijn fluitje te blazen. Maar dit is een stukje over de Eredivisie en niet over de Jupiler League of arbiters, dus we maken snel een rondje langs de eredivisievelden.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax: Kasper Dolberg voelt zich prima

De Eredivisie ligt even stil vanwege de interlands die worden afgewerkt. Oranje mag niet naar het wereldkampioenschap voetbal 2018 en dat komt sinds die flinke zeperd tegen Bulgarije (2-0) niet echt als verrassing. De komende weken, maanden en jaren zullen er nieuwe toppers op moeten staan in de kweekvijver van ons nationale voetbal. Ajax neemt altijd al een leidende rol in de aanwas van veelbelovende spelers.

Het kunnen niet altijd maar Nederlandse talentjes zijn die doorbreken naar de hoofdmacht. Vorig jaar was Kasper Dolberg de blikvanger van de nieuwe generatie. De Deen komt dit seizoen maar matig op gang en heeft zijn basisplaats verloren aan Huntelaar. In de zomer kwamen er al geruchten los dat Monaco een dik pak geld voor hem over heeft.

Aan het Deense tv-kanaal TV2 laat hij echter weten in Amsterdam te blijven. “Ik heb dit seizoen nog niet gescoord, maar voel me goed. Ik zit prima in mijn vel. Het is niet dat ik neerslachtig ben en er moedeloos van ben geworden.”

PSV: blessure Hirving Lozano

Interlands zijn vervelende onderbrekingen voor clubs. Zij betalen het salaris van de voetballers door en moeten maar afwachten hoe ze terugkeren. Soms met blessures, een pesthumeur of met een flinke jetlag.

Daarom vinden de Brabanders het vast niet erg dat Hirving Lozano vervroegd terugkeert uit het Mexicaanse trainingskamp. De reden stemt wat minder tevreden, want hij heeft een elleboogblessure en doet daarom niet mee tegen Honduras.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Nicolai Jørgensen terug bij Feyenoord?

Ook bij de landskampioen zijn er zorgen over een goalgetter. Nicolai Jørgensen tracht een hamstringblessure af te schudden, maar snel gaat dat niet. Het is de vraag of hij komend weekend weer de ballen er in kan schoppen voor Feyenoord.

Voorspellingen Eredivisie. Wordt een van bovenstaande drie de topscorer van de Eredivisie? Kasper Dolberg staat bij bookmaker Mr Green op 14.00, Hirving Lozano op 8.00 en Nicolai Jorgensen op 14.00.

Back To Top