Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen: Ajax koploper Eredivisie op doelsaldo | Getty

De naam van Marcel Keizer is nauwelijks uitgegalmd in Amsterdam, of de nieuwe trainer lijkt al op de deur te kloppen. Erik ten Hag zou al rond zijn met Ajax.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Erik ten Hag mogelijk vandaag naar Ajax

Zes dagen, dat is wat het lijkt te kosten om de opvolger van Marcel Keizer binnen te halen bij Ajax. Op 21 december, een dag na de teleurstellende nederlaag in de KNVB Beker tegen FC Twente, moest Marcel Keizer het veld ruimen bij Ajax. Assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman volgden, na interne strubbelingen – om het mild uit te drukken.

Al snel kwam de naam van Erik ten Hag naar voren als mogelijke opvolger van Keizer. De 47-jarige Ten Hag is sinds 2015 trainer van FC Utrecht en kreeg een jaar later de Rinus Michels Award voor beste trainer van de Eredivisie. Ten Hag zou bij FC Utrecht een afkoopsom van 700.000 euro in zijn contract hebben, maar die zou pas na dit seizoen gaan gelden. Misschien dus dat Ajax dieper in de buidel moet tasten om de toptrainer binnen te halen. Het eerste gesprek op kerstavond leverde in elk geval nog niks op.

Spelers FC Utrecht: Ten Hag klaar voor topclub

Bijna altijd hoor je wel dat spelers niet willen dat een trainer vertrekt bij hun club, maar bij Erik ten Hag en FC Utrecht zal het ook echt zo zijn. Want de trainer tilt daar zijn spelers naar een hoger niveau, erkent ook aanvoerder Willem Janssen. “Hij is iemand die zichzelf geweldig kan aanpassen aan zijn omgeving, goed kan analyseren wat er in een selectie zit en daar op zijn manier het maximale uit kan halen. Ik vind dat hij klaar is voor een topclub.”

Yassin Ayoub is het roerend eens met zijn aanvoerder. “Als hij de kans heeft om daar naar toe te gaan, dan moet hij dat doen. Ik gun het hem van harte. Ik denk dat hij een heel goede trainer is voor Ajax, dat zoekende is. Hij kan stabiliteit in een ploeg brengen. Dat heeft hij bij ons ook gedaan.” Ayoub speelde overigens tot zijn veertiende in de jeugd van Ajax.

Jean-Paul de Jong volgt Erik ten Hag op bij FC Utrecht

Als de overstap van Ten Hag naar Ajax vandaag beklonken wordt, zullen de spelers van FC Utrecht niet lang hoeven wachten op een nieuwe trainer, naar verluidt. Dat zou namelijk Ten Hags huidige assistent zijn, Jean-Paul de Jong. Er hoeft in elk geval geen twijfel te zijn of De Jong bij FC Utrecht past. ‘Mister FC Utrecht’ speelde er van 1993 tot 2007, was daarna zes jaar jeugdtrainer en na twee jaar hoofdtrainer bij FC Eindhoven kwam hij in 2015 weer terug in de Domstad.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie

Ajax staat bij de winterstop vijf punten achter op koploper PSV, waar het eerder nog 10 punten is geweest. Bookmaker Mr Green heeft PSV natuurlijk nog als topfavoriet voor de titel met 1.35, maar met odds van 3.20 sluiten ze een kampioenschap voor Ajax zeker nog niet uit.

Eredivisie Nieuws

Back To Top