Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: ADO Den Haag – Heerenveen en FC Groningen – Heracles Almelo Getty

Eredivisie programma. Na een midweeks rondje KNVB Beker mogen de clubs uit de Eredivisie dit weekend natuurlijk weer voetballen. Heerenveen gaat met goed gemoed naar ADO Den Haag.

Eredivisie: ADO Den Haag – Heerenveen

Vier overwinningen op rij, dat is niet veel subtoppers gegeven in de Eredivisie. De vierde overwinning van sc Heerenveen kwam dinsdag eigenlijk ook pas na 120 minuten voetbal. Want de Friezen maakten het zichzelf wel erg moeilijk in de KNVB Beker tegen De Graafschap.

Reza Ghoochannejhad, na acht jaar terug in Heerenveen, miste na een kwartier een penalty. En tot vier minuten voor tijd stond Heerenveen 0-1 achter. Maar Henk Veerman was met een goal vlak voor tijd en eentje in de verlenging de inspiratie tot de 5-1 zege.

Daarmee zet Heerenveen dus wel een goede reeks door met eerder al zeges op PEC Zwolle, FC Twente en Roda JC.

ADO Den Haag kreeg woensdag juist een eerste lichtpuntje in weken. De ploeg was zo trots op de eerste drie Eredivisie-zeges, maar pakte daarna slechts één punt uit de volgende drie duels. Tegen NEC had de ploeg van Zeljko Petrovic penalty’s nodig om door te bekeren. En om niet direct door te zakken van medekoploper naar het rechterrijtje in een paar weken moet ADO de rug weer volledig rechten. De goals lijken wel te komen met spelers als Mike Havenaar, maar de defensie moet echt een keer op slot tegen Heerenveen.

FC Groningen – Heracles Almelo

In het noorden van het land zien we twee ploegen die nog meer snakken naar punten in de Eredivisie. Want FC Groningen en Heracles Almelo hadden zich vooraf waarschijnlijk wel meer voorgesteld van hun start aan de Eredivisie. En vijf punten uit zes duels voor beiden is inderdaad ook onder de maat. Heracles pakte slechts één van die vijf punten in de laatste vier duels. Daarin waren Feyenoord en Ajax wel tegenstander, maar ook ADO Den Haag en Excelsior. De 1-3 bekerzege op de amateurs van Excelsior Maassluis was dus een welkome afwisseling.

FC Groningen lijkt de stijgende lijn meer te pakken te hebben de afgelopen weken. Na een gelijkspel met PSV en Sparta vermorzelde het FC Utrecht met 1-5 en – naar verwachting – de amateurs van Capelle met 0-4. Spits Danny Hoesen komt steeds beter in vorm en samen met rechtsbuiten Oussama Idrissi vormt hij een goed koppel. Winst is voor beide clubs in elk geval noodzakelijk om enigszins aansluiting met het linkerrijtje te houden én boven de rode nacompetitiestreep te blijven.

Voorspellingen Eredivisie

Bookmaker 888Sport verwacht twee spannende potjes. Ondanks de goede reeks van Heerenveen is de club met 2.95 op winst de underdog tegen ADO Den Haag, dat 2.35 op de zege noteert. In de eigen Euroborg is FC Groningen met 2.20 wel favoriet tegen Heracles Almelo. Een zege met een goal van spits Danny Hoesen, de wincast, staat op een mooie 4.75. Heracles, de ploeg van John Stegeman, staat op 3.15 om een belangrijke zege mee terug te nemen naar Almelo.

Back To Top