Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord beste in de Eredivisie

Feyenoord heeft een groeibriljantje binnen de gelederen die op het punt staat hard door te breken: Dylan Vente. De achttienjarige spits kan nu bovendien in een snelkookpan terechtkomen door de terugkeer van Robin van Persie bij de Rotterdamse club. Wie weet vervult RvP nu net zo’n mentorrol als Dennis Bergkamp bij hem deed bij Arsenal.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Dylan Vente Feyenoord

In diverse interviews verklaart Robin van Persie, die de meeste goals ooit maakte in het shirt van Oranje, dat Dennis ’the iceman’ Bergkamp zijn ogen opende. Op trainingen zag hij dat Bergkamp werkelijk alles perfect deed: de bal aannemen, aanleggen, de bal precies op de juiste plek raken en altijd honderd procent geven. Was Van Persie ooit een tikje rebels, toen besefte hij het nut van discipline.

Niet dat Vente een probleemkind is, maar met zijn achttien jaar kan hij ook wel zo’n inspirerende grootheid als voorbeeld gebruiken als Van Persie. Aan een top spitsentrainer ontbreekt het bij Feyenoord overigens niet, want Vente wordt dagelijks begeleid door Roy Makaay. “Hij heeft me veel geleerd. Hoe je moet lopen, hoe je positie moet kiezen, noem maar op. Dat heeft me wel geholpen”, verklaart hij.

Onderaan de pikorde

Wat er verder ook gebeurt met Dylan Vente, hij heeft in elk geval al voldaan aan een voorwaarde voor de allergrootste toptalenten: scoren bij je basisdebuut. Op 17 december 2017 maakte hij tegen Sparta zijn eerste eredivisiegoal en voegde hij er gelijk maar twee assists aan toe. Alles bij elkaar opgeteld staat hij momenteel (voor de wedstrijd van woensdagavond tegen FC Utrecht) op 119 eredivisieminuten. Van alle spelers met minstens 100 minuten heeft hij relatief de meeste assists gegeven (1,5 per 90 minuten speeltijd).

Met de Champions League en KNVB Beker erbij heeft hij nu 298 minuten in het eerste gespeeld. Hoeveel daar bij komt is lastig te voorspellen, zeker met Nicolai Jorgensen boven hem in de pikorde en Van Persie als teruggekeerde verloren zoon. “Als je zo’n spits voor je hebt, moet je zorgen dat je veel naar hem kijkt en veel van hem leert, zodat je een betere speler wordt. Daar gaat het voor mij om de komende tijd”, zegt hij nederig.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Komend weekend speelt Feyenoord thuis tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers noteren 1.21, gelijkspel 6.25 en Den Haag 13.00. Vente is al in het vizier van de bookmakers gekomen en ze zetten 1.90 op (minstens) een goal van het talent.

Eredivisie Nieuws

Back To Top