Ga naar hoofdinhoud
EK kwalificaties Oranje: 8 Eredivisiespelers in Nederlands elftal | Getty

Voorbeschouwing Duitsland – Nederland. Vandaag om 20:45 uur speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland. Die Mannschaft zal sowieso uit divisie A van de Nations League degraderen, terwijl Oranje aan gelijkspel of winst genoeg heeft om groep 1 te winnen en daarmee de play-offs te bereiken.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Duitsland – Nederland te doen voor Oranje?

Het kan snel gaan in het voetbal. Duitsland werd in 2014 wereldkampioen met een weliswaar tamelijk oud basiselftal (gemiddeld 31,6 jaar), maar genoeg midden twintigers en rijzende talenten om te vermoeden dat bondscoach Joachim Löw de sterke eindrondes aan elkaar zou blijven rijgen. Op Euro 2016 werd de halve finale bereikt (2-0 verlies tegen Frankrijk), maar op het WK 2018 ging het gruwelijk mis. Zuid-Korea deelde met twee geslaagde counters de knock out uit.

Duitsland - Nederland voorspellen uitslag | GettyToch mocht Löw aanblijven. Jogi zei geleerd te hebben van zijn tactische fouten in Rusland. De linies stonden te hoog op het veld, waardoor de Mannschaft kwetsbaar werd voor counters. Zeker gezien te veel spelers die uit vorm waren, daardoor te vaak balverlies werd geleden en keeper Manuel Neuer na een lange blessureperiode ook aan betrouwbaarheid had verloren.

Gnarby, Sané en Reus

Vergeleken met die elf die in de WK finale van 2014 aan de aftrap stonden, zijn nu alleen Neuer, Mats Hummels en Toni Kroos verwachte starters in de clash met buurland Nederland. Thomas Müller lijkt zijn plek af te moeten staan aan Serge Gnabry (23 jaar) en op de linkerflank kan Löw niet meer om de publieke roep om Leroy Sané (22) heen.

Met hun trukendozen en dribbels moeten deze spelers een frisse impuls aan Duitsland geven. Dat het team na het afzwaaien van Klose nog zoekt naar een nieuwe, vaste centrumspits blijkt uit de vermoedelijke plek van Marco Reus in de punt van de aanval. Bij Dortmund is hij toch vooral een aanvallende middenvelder of schaduwspits.

Prima voetbal Nederlands elftal

Dat was een lang verhaal over Duitsland, want over Oranje hoeven we toch niet meer zoveel te melden? Bondscoach Ronald Koeman is bezig met prima renovatiewerkzaamheden en heeft geen reden om in te grijpen in de basiself die Frankrijk met 2-0 klop gaven. Dat was wellicht het beste spel van het Nederlands Elftal sinds pakweg de tweede helft tegen Spanje op het WK 2014.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden? Bookmakers zijn nog niet helemaal overtuigd van de heropleving van Nederland. Duitsland is bij de goksites favoriet met een quotering van 1.85, natuurlijk ook vanwege het thuisvoordeel. Gelijkspel noteert 3.70 en gokken op winst Nederland levert je 4.10 x
je inleg op.

Laten we ook zo nuchter zijn om te constateren dat de 3-0 zege van vijf weken terug geflatteerd was. Anderzijds: Duitsland degradeert toch al en Nederland kan nog groepswinnaar worden. Een veilige weddenschap is dat Nederland niet met twee of meer goals verschil verliest. De +1,5 goals op Oranje noteert 1.32.

Eredivisie Nieuws

Back To Top