Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Donny van de Beek unhappy bij Ajax - PSV haalt Sainsbury Getty

De competitie gaat vrijdag van start en de achttien clubs in de Eredivisie proberen de puntjes op de i van hun selectie te zetten. PSV heeft bijvoorbeeld verdediger Trent Sainsbury naar Eindhoven gehaald. Bij Ajax moeten ze een manier vinden om Donny van de Beek blij en binnenboord te houden, want de middenvelder krijgt weinig speeltijd en raakt zijn geduld kwijt.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Donny van de Beek baalt van Ajax

Om met dat laatste te beginnen: Van de Beek is een van de pareltjes van de jeugdopleiding van Ajax. Maar inmiddels is hij 21 jaar, hoog tijd dus om het etiket ‘belofte’ om te zetten in ‘vaste waarde’. Terwijl de nota bene drie jaar jongere Matthijs de Ligt steevast in de basis start en generatiegenoot Justin Kluivert zelfs al een transfer naar AS Roma afdwong, lijkt hij afgaande op de voorbereidingen op het nieuwe Eredivisie seizoen op de bank te belanden.

“Allereerst blijf ik me honderd procent inzetten. Ik sta er nu wel anders in dan ik heb gedaan”, zo laat de middenvelder weten. “Ik hou wel alles open natuurlijk. Zo simpel is het.”

PSV shopt Trent Sainsbury

Vorig jaar speelde Sainsbury in China en afgelopen zomer was hij met Australië actief op het WK voetbal. Daar trof hij een assistent-bondscoach die nu hoofdtrainer is van PSV: Mark van Bommel. Voor de 26-jarige verdediger is de Eredivisie geen nieuw werkterrein. Hij kwam ook een kleine twee jaar voor PEC Zwolle, tot hij in 2016 verkaste naar Jiangsu Suning.

Niet veel interesse

Het is een wonderlijke rij clubs die Sainsbury achter zijn naam heeft staan, want eenmaal in Chinese dienst werd hij ook nog uitgeleend aan Inter Milan. Overigens leidde dat tot slechts een invalbeurt en 19 minuten in de Serie A. Daarna doofde de tweede helft van vorig voetbalseizoen zachtjes uit op huurbasis bij Grashoppers in Zwitserland. De internationale scouts hebben hem kennelijk alweer van hun lijstje geschrapt, want zijn contract liep in China af en PSV had kennelijk niet heel veel concurrentie in zijn poging om hem gratis af te halen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Een voorspelling doen voor de eerste speelronde? Wedden op Eredivisie tip: Luuk de Jong heeft bijgetekend bij PSV. Mocht Hirving Lozano toch vertrekken, dan is hij de voornaamste kandidaat om clubtopscorer te worden. Lozano staat nu op 1.40 om er de meeste goals in te leggen namens PSV, maar we tippen de 2.50 bij bookmaker Mr Green op De Jong.

Back To Top