Ga naar hoofdinhoud
Dirk Kuyt nog geen trainer Feyenoord | Getty

De Eredivisie ligt even stil, maar het nieuws natuurlijk niet. Goed nieuws voor Feyenoord, slecht nieuws voor ADO Den Haag. En de Afrika Cup ‘shopt’ weinig in de Eredivisie.

Dirk Kuyt heeft laten weten nog een jaartje door te willen bij Feyenoord. De Katwijker werd afgelopen juli 37 jaar, maar kan het voetballen niet laten.

Feyenoord – Dirk Kuyt

De 104-voudig international keerde in de zomer van 2015 terug bij Feyenoord en toen was het maar de vraag hoe lang hij zou blijven spelen. Maar Dirk Kuyt krijgt er geen genoeg van. Na anderhalf jaar Feyenoord en inmiddels 32 goals in 60 wedstrijden sinds zijn terugkeer, ziet hij zichzelf nog niet stoppen.

“Of dit mijn laatste jaar is? Ik voel me nog heel fit, dus ik zie me volgend jaar niet níet meer voetballen. Dus ik zie me volgend jaar nog wel voetballen.” Kuyt hoopt natuurlijk ook zijn prijzenkast een beetje aan te vullen in Rotterdam. Want niet alleen Feyenoord kijkt uit naar een eerste landstitel in 18 jaar. Kuyt zelf heeft naast twee KNVB Bekers (FC Utrecht en Feyenoord), de League Cup met Liverpool en drie prijzen met Fenerbahçe nog wel ruimte in zijn prijzenkast.

Wang blijft uit rechtszaal met ADO

25 kilometer verderop is het kommer en kwel. ADO Den Haag staat er sportief al niet best voor, maar ook de financiële en bestuurlijke kant zijn zorgenkindjes. Die twee zaken culmineren nu in een gerechtelijk geschil met grootaandeelhouder Hui Wang, die maar niet met het beloofde geld over de brug komt.

 
ADO Den Haag had Wang daarom gedagvaard voor een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro. Maar in het kort geding kwam Wang noch zijn advocaat opdagen, waardoor het na zes minuten al klaar was. Op 5 januari komt de rechter met een uitspraak.

Vier keer Eredivisie in Afrika Cup

Op 14 januari begint in Gabon de 31e editie van de Afrika Cup, met Ivoorkust als titelverdediger. Dat land is ook verantwoordelijk voor één van de slechts vier spelers die actief zijn in de Eredivisie. Tenminste, als ADO Den Haag-speler Wilfried Kanon vanuit de voorselectie ook in de definitieve selectie komt. Twee jaar geleden was hij in elk geval nog verantwoordelijk voor een rake penalty in de strafschoppenreeks tegen Ghana in de finale.

Bij Marokko ontbreekt – tot de verbazing van vele voetbalkenners – dus Hakim Ziyech. Eerst werd hij al door bondscoach Hervé Renard uit de selectie gelaten ten faveure van Younes Belhanda. Maar toen Belhanda geblesseerd verstek moest laten gaan, weigerde Renard om Ziyech op te roepen.

Met Feyenoorder Karim El Ahmadi heeft hij wel een andere Eredivisionist in de ploeg. Bertrand Traoré (Burkina Faso) van Ajax en Marvelous Nakamba (Zimbabwe) van Vitesse zijn de andere spelers die in Nederland actief zijn.

Wedden op voetbal

Gokken op de Eredivisie maakt elke wedstrijd veel spannender en kan je bovendien een leuke winst opleveren. Wie pakt de titel dit jaar? Zie hier de voorspellingen: wedden op Eredivisie.

Back To Top