Ga naar hoofdinhoud
Blessure Steven Bergwijn valt mee | Kuijt voorlopig geen trainer

Zijn de eerste scheurtjes zichtbaar in het bolwerk dat Feyenoord dit seizoen heeft opgebouwd? Michel Kramer krijgt disciplinaire maatregelen opgelegd en Dirk Kuyt pruttelt dat hij en niet Jens Toornstra een basisplek verdient.

Kramer kan door de komst, en het succes, van spits Nicolai Jorgensen, op weinig speeltijd rekenen. Sterker nog, hij startte nog geen enkele keer in de basis en sprokkelde via tien keer invallen maar 118 minuten bij elkaar. Waarin hij dan weer wel tweemaal scoorde in de Eredivisie. Maar inmiddels is de moed hem in de voetbalschoenen gezakt en weigerde hij deel te nemen aan een training voor reservespelers.

Muiterij Feyenoord

Er wachten Michel Kramer nu twee maatregelen. Ten eerste een geldboete, die hij vermoedelijk met gemak en lachend zal aftikken. Ten tweede een aangepast trainingsregime, dat vermoedelijk wat pittiger zal uitpakken. Op 20 februari is hij weer welkom op de Feyenoord trainingen van het eerste team.

Dirk Kuyt zal nooit op zo een manier gaan muiten, ook niet nu hij onverwachts op de bank moest beginnen. Tegen FC Groningen mocht hij er veertien minuten voor tijd in.

“Ik dacht dat ik als aanvoerder een streepje voor had, maar de trainer heeft het gisteren uitgelegd. Dat was even slikken”, zei hij.

Eljero: kampioen met Feyenoord

De Katwijker zei ook nog correcte en gewenste dingen, zoals dat hij keihard gaat werken om de trainer te overtuigen. En dat zijn rol buiten het veld groot is, maar dat hij zich ook binnen het veld wil bewijzen. Maar als Kuyt, die een reputatie geniet als mister positivo, termen gebruikt als “verbaasd en teleurgesteld”, dan is er toch iets aan het broeien in Rotterdam.

Neem dan Eljero Elia. De buitenspeler kan het niet schelen hoe Feyenoord zichzelf aan de langverwachte landstitel helpt. Als het maar gebeurt, desnoods met Elia zelf op de tribune of als materiaalman. Elia, vernoemd naar de onlangs overleden jazzmuzikant Al Jarreau, werd voor de keus gesteld: of het WK voetbal van 2010 winnen (waarin hij in de verloren finale meedeed), of met Feyenoord kampioen van Nederland in 2017. Zijn antwoord? “Dan kies ik voor een titel met Feyenoord.”

Wedden op de Eredivisie

Wat denk jij, kan Feyenoord de aanzwellende personele probleempjes wel opvangen? Bij bookmakers staat een titel voor Feyenoord op 1.65. Ajax noteert 3.15 en PSV 5.00. Lees ook: gokken eredivisie.

Back To Top