Ga naar hoofdinhoud
Dick Advocaat nieuwe trainer FC Utrecht Getty

Het heeft er alle schijn van dat FC Utrecht zeer spoedig Dick Advocaat presenteert als nieuwe trainer. Na het ontslag van Jean-Paul de Jong zoeken de Domstedelingen naar een nieuwe leidsman. Maar is Advocaat nou echt de geschiktste kandidaat?

‘Dick is het een beetje kwijt’ wordt al geroepen. De Kleine Generaal werd al een aantal keer na een kort dienstverband als trainer ontslagen. Maar Van Seumeren wil toch graag Advocaat als strenge leider van de mondige spelersgroep…

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Dick Advocaat nieuwe trainer FC Utrecht

Nieuwe trainer FC Utrecht Dick Advocaat GettyMomenteel nemen bij FC Utrecht de assistenten Ricky Kruys en Marinus Dijkhuizen de honneurs waar. Zij waren sowieso al de dagelijkse veldtrainers, terwijl De Jong in de zomer werd weggepromoveerd naar een soort managementfunctie, maar nog wel in de dugout plaatsnam. En het is precies de positie van dit duo die de komst van Advocaat als nieuwe FC Utrecht trainer lijkt te vertragen.

Met Petrovic als assistent een front

De clubleiding wil namelijk dat Kruys en Dijkhuizen aanblijven en dus niet het veld hoeven te ruimen voor de eventuele assistenten die een nieuwe hoofdtrainer met zich meeneemt.

Dick Advocaat is het, zoals de meeste trainers van naam, gewend om een makker op sleeptouw te nemen. Een vertrouweling om samen een front te vormen tegen de oude garde die al jarenlang aan de club is verbonden. Zeljko Petrovic maakt een goede kans om te worden uitverkoren door de Kleine Generaal.

Wat heeft de Klein Generaal nog te bieden?

Maar als de situatie omtrent de assistenten wordt geregeld, wat heeft de zeventigjarige Advocaat nog te bieden? Is het moderne voetbal hem niet allang voorbij gestreefd? Hoe moet iemand die een halve eeuw ouder is een groep twintigers motiveren die eigenlijk geen idee heeft wie hij is? Zoveel succes heeft Dickie in de laatste jaren niet gehad.

Journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf ziet het dan ook niet zo zitten: “Dick is het een beetje kwijt. Bijna al zijn laatste avonturen zijn mislukkingen geworden, dus wat dat betreft is hij niet de ideale kandidaat”.

Utrecht spelers hebben strenge meester nodig

Sjourd Mossou van het AD meent te weten waarom de FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren gecharmeerd is van trainer Dick Advocaat: “De spelersgroep is wat mondig en bepalend in allerlei opzichten. Ze willen daar een strenge meester boven hebben.”

Maar nogmaals, hoeveel ontzag straalt een man op leeftijd uit, die bovendien in media-optredens nooit zo geweldig uit zijn woorden komt en weinig te melden heeft. Driessen concludeert dan ook: “Dan ben je ten einde raad, als je bij Dick Advocaat terecht komt.”

FC Utrecht: zoek een andere trainer…

De diensverbanden van Advocaat zijn sinds de drie jaar bij Zenit (2006-2009) ook vrij kort. Als trainer bij Fenerbahce schopte hij het nog tot 55 wedstrijden, maar bij bijvoorbeeld Sunderland was het na negentien duels al klaar en bij Servië zelfs al na vier. En precies een jaar terug leidde hij Oranje tegen Frankrijk naar de slachtbank (4-0).
Doe jezelf een plezier FC Utrecht, zoek een andere trainer en gun Advocaat zijn pensioen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht ontvangt zondag FC Emmen. De Domstedelingen zijn met 1.40 favoriet voor de winst. Niet gek om 40% winst te maken op je inleg, maar we tippen je een andere weddenschap.

We gaan spelen voor de ‘onder 3.5 goals’ met de quotering van 1.62. Dat houdt in dat er in totaal niet meer dan 3 goals mogen vallen om je weddenschap te winnen. Bij een goede voorspelling krijg je 1.62 x je inleg terug.

Back To Top