Ga naar hoofdinhoud
Deze Eredivisiespelers gaan naar het WK met Marokko

Van harte, Marokko. Voor het eerst sinds 1998 zien we het Noord-Afrikaanse land weer terug op het programma WK voetbal. Zaterdag sloot Marokko na de 2-0 zege op Ivoorkust groep C van de Afrikaanse kwalificaties af als winnaar.

Zie Eredivisie spelers WK 2022 voor een update voor Qatar.

#ad

UNIBET /
€40 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Zes duels, twaalf punten, ongeslagen en een machtig doelsaldo van 11-0. De Leeuwen van de Atlas hebben hun presentie op het WK 2018 bepaald niet gestolen. De Afrikaanse kampioen van 1976 doet komende zomer in Rusland voor de vijfde keer mee aan de mondiale eindronde. Drie van de vorige vier keer eindigde het avontuur in de groepsfase. Gaat deze generatie wat bijzonders presteren?

Amrabat vast geen spijt van keuze

Vier van de 23 man die werden opgeroepen voor de beslissende match tegen Ivoorkust komen uit in de Eredivisie. Het betreft Karim El Ahmadi, de captain van Feyenoord; Hakim Ziyech, de architect op het middenveld bij Ajax; Mimoun Mahi, de spits die momenteel wat problemen heeft bij FC Groningen; en Sofyan Amrabat, die pas enkele weken geleden definitief koos voor het Marokkaanse Elftal. En daar nu, zeker gezien Oranje ontbreekt op het WK 2018, geen spijt van zal hebben.

En misschien komen we straks in Rusland niet alleen het voornoemde viertal weer tegen, maar ook Yassin Ayoub. De speler van FC Utrecht heeft nog geen minuten gemaakt voor Marokko, maar werd wel opgeroepen voor de friendly tegen Nederland, die Oranje eind mei met 2-1 won. En Nordin Amrabat, de broer van Sofyan, kwam in het verleden uit voor Omniworld, VVV en PSV.

Ajax: geen verhuur meer aan kunstgrasclubs

Ajax heeft stelling genomen in de discussie over kunstgras. Technisch directeur Marc Overmars wil geen spelers meer uitlenen aan clubs die op plastic sprietjes spelen. Het is bedoeld als signaal richting de KNVB dat het tijd is om kunstgras te verbannen. “We hopen dat in de Eredivisie binnen twee jaar weer alleen op echt gras wordt gevoetbald”, aldus Overmars.

Ook werd tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA) bekendgemaakt dat het afgelopen gebroken boekjaar is afgesloten met 49,5 miljoen euro nettowinst. Fans halen daar de schouders over op: waarom al dat geld oppotten als daarmee een topspeler gehaald kan worden?

Back To Top