Ga naar hoofdinhoud
Demy de Zeeuw stopt als prof en Wang Hui zet door bij ADO Getty

Ook nu er in het midden van de week bekerduels worden gespeeld, gebeurt er rondom de Eredivisie weer van alles. Zo heeft Demy de Zeeuw, die al een jaartje zonder contract zat, besloten om te stoppen als prof. Wang Hui wil juist als eigenaar van ADO Den Haag eindelijk eens gaan doorpakken.

Demy de Zeeuw stopt met voetbal

De Zeeuw, die geen Zeeuw is maar in Apeldoorn werd geboren, was tot de zomer van 2015 te bewonderen bij NAC Breda. Dat is in regel geen club waar voetballers roemruchte loopbanen opbouwen. Zijn successen behaalde hij dan ook op andere locaties, zoals bij Ajax, waarmee hij de dertigste landstitel voor de Amsterdammers veroverde.

Een ander hoogtepunt is zijn optreden in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal in 2010.

Balr met Elia en Van der Wiel

De 33-jarige De Zeeuw maakt zijn besluit bekend via zakenblad Quote. En dat is geen toeval, want al een paar jaar roert de voormalige middenvelder zich in de biznizz. Zo is hij betrokken bij de website 433, het lifestylemagazine Wannahaves en kledingmerk Balr. Dat merk zette hij op in samenwerking met Eljero Elia en Gregory van der Wiel, beiden nog wel actief als voetballer.

Overigens bewaart Demy de Zeeuw niet alleen maar fijne herinneringen aan die halve WK voetbal finale tegen Uruguay. Ik kreeg toen wel een schop in mijn gezicht. Dat was een hele nare ervaring, waar ik veel last van heb gehad”. Kennelijk heeft het zijn zakelijke blik niet beschadigd, want het gaat goed met Balr, dat binnenkort een vestiging opent in de Amsterdamse Kalverstraat.

ADO – Wang Hui duikt op in Den Haag

Bij ADO Den Haag hadden ze al een tijdje niets gehoord van hun eigenaar, de Chinees Wang Hui van het bedrijf United Vansen. Nadat, intern maar vooral ook via de media, de directie zijn ongenoegen liet blijken, besloot Hui toch weer eens af te reizen naar de Hofstad.

Commissaris Kees Jansma heeft Hui eindelijk voor het eerst ontmoet. “De communicatie kan aanzienlijk beter. Daar was hij het wel mee eens”, laat hij weten. Met de Chinees op de tribune won ADO Den Haag dinsdag in het bekertoernooi met 2-1 van Telstar.

Back To Top