Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Twente terug Eredivisie na degradatie

De ranglijst van de Eredivisie ziet er het komend seizoen vreemd uit. Iets mist: FC Twente. De Tukkers speelden sinds 1983 onafgebroken in ’s lands hoogste voetbalcompetitie en werden in 2010 nog kampioen. De afgelopen jaren waren niet de makkelijkste, al leek het mogelijk om uit de donkere tunnel te raken. Dat is uiteindelijk niet gelukt en nu wacht een zwaar jaar vol bezuinigingen in de Jupiler League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Degradatie FC Twente

Na 33 van de 34 speelronden heeft Twente 23 punten en een doelsaldo van min 26. Ter vergelijking: vorig jaar had de directe degradant Go Ahead Eagles uiteindelijk 23 punten en dat bleek een voorbode van een zouteloos jaar in de eerste divisie. De ploeg uit Deventer eindigde als zeventiende van de twintig.

Wat het zo lastig maakt om direct als een katapult vanuit een degradatie revanche te nemen als kampioen van de Jupiler League, is dat het budget een enorme klap krijgt. Dat brengt onrust, paniek en verdriet voort in alle geledingen van de organisatie. Regelmatig ook mag een speler contractueel gezien vertrekken na een degradatie, of is hij financieel gezien onhoudbaar, of weten andere clubs dat dit het moment is om die paar talenten weg te plukken.

Bezuinigingen FC Twente

Bij FC Twente zal het precies zo verlopen. Je zou kunnen denken: we houden het budget zoals het is, dan is de kans op promotie levensgroot. Een goed idee, maar dan moeten de sponsoren (en bezoekende fans) daar ook aan meewerken, en daar wringt hem de knoop. De club uit Enschede is genoodzaakt om de begroting terug te schroeven van dertig miljoen euro naar circa negentien. Wel nog steeds de hoogste van de ploegen die na de zomer in de eerste divisie spelen.

Ontslagen

Lichtpuntje is dat hoofdsponsor Pure Energie aan boord blijft en dat Grolsch naamgever blijft van het stadion. Maar zo ongeveer veertig procent van de 134 niet-voetballende werknemers moet vrezen voor zijn job. En dat er dit seizoen al twee trainers ontslagen zijn (Rene Hake en Gertjan Verbeek) is ook niet gunstig voor het kasboekje en het aanzien van FC Twente. Wie wil er nou op dit moment bij zo’n zootje ongeregeld instappen? Want hoe is het in hemelsnaam mogelijk: in zeven jaar van nummer één naar laatst?

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen

Maakt Twente nog iets van zijn slotwedstrijd in de Eredivisie? Komend weekend komt NAC Breda langs, dat zich nu wel veilig heeft gespeeld. Winst van Twente levert je 2.10 per ingezette euro op maar het lijkt toch echt verstandiger de 3.30 op NAC te pakken.

Back To Top