Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen wedstrijd De Graafschap - Willem II: eindelijk zege voor Achterhoekers? Getty

Eredivisie dit weekend. Zondag 30 september om 14:30 uur speelt De Graafschap thuis tegen Willem II. De gastheren staan op plek zestien met vier punten na zes duels. De bezoekers uit Tilburg bezetten plek acht en hebben acht punten.

Wat kunnen we deze wedstrijd verwachten?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De Graafschap heeft het zwaar in de Eredivisie

Van de promovendi doet De Graafschap het het slechtst. Terwijl FC Emmen en Fortuna Sittard applaus en waardering oogsten staan de Achterhoekers al in de zone die de fans vrezen: bij de onderste drie.

Het begon nog zo sprookjesachtig met een 2-0 zege op Feyenoord, daarna werd vijf speelronden op rij niet meer gewonnen en ondertussen mocht de keeper elfmaal in het doel grabbelen. Maar dat De Graafschap het zwaar zou krijgen is niet verwonderlijk: het team eindigde slechts als vierde in de Eerste Divisie en de directie heeft het op twee na laagste budget van de Eredivisie bijeen geschraapt.

21 goals in 3 wedstrijden voor Willem II

De laatste drie wedstrijden van Willem II waren bijzonder spectaculair. PSV droogde de provinciegenoot af met 6-1, daarna werd het thuis tegen Excelsior 2-2, vervolgens rolde er uit tegen Fortuna zelfs een 4-4 uit. Kortom 21 goals in drie wedstrijden, oftewel zeven per speelronde. In de helft van de zes speelronden tot nu toe vielen er minstens vijf goals.

Maar zulke hoge uitslagen lijken onhoudbaar, want als we kijken naar schoten op goal voor en tegen is er niet zoveel bijzonders aan de hand bij Willem II. De Tilburgers zijn goed voor 13,2 schoten op het vijandelijke doel per speelronde (het zevende hoogste gemiddelde) en zijn achterin met 12 schoten tegen helemaal niet zo kwetsbaar, want dat is de zesde beste score.

Onderlinge resultaten De Graafschap – Willem II

De helft van de vorige zes onderlinge duels van De Graafschap – Willem II kende geen winnaar. De Graafschap won eenmaal en Willem II tweemaal, al zijn dat allemaal wat verouderde cijfers aangezien dit de eerste competitieve ontmoeting wordt sinds februari 2016.

De Graafschap is nu vijf speelronden zonder overwinning, Willem II heeft al drie matches op rij minstens twee tegengoals moeten slikken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen De Graafschap – Willem II

Wedden op Eredivisie voetbal? De Graafschap staat voor winst op 2.70, gelijkspel noteert 3.60 en winst Willem II levert je 2.43 x je inzet op bij een goede voorspelling. De markt kent kortom geen heldere favoriet en gezien de wilde recente uitslagen van Willem II lijkt de 1.64 op minstens drie goals een must.

Back To Top