Ga naar hoofdinhoud
Crisis neemt toe bij PSV: Luuk de Jong moet het ontgelden VI Images

Het gevreesde c-woord (crisis dus) valt steeds vaker in gesprekken over PSV. De landskampioen staat na tien speelronden al zeven punten achter op Feyenoord, kan overwintering in de Champions League alweer vergeten en werd door Sparta uit het bekertoernooi geknikkerd.

Crisis PSV

Wat is er toch loos in Eindhoven? In de afgelopen seizoenen werd de mix van Zuid-Amerikaanse bikkels met een echte winnaarsmentaliteit, jonge vaderlandse talenten en goalgetter Luuk de Jong door velen geroemd. Maar gangmaker Andrés Guardado is een fletse schim van zichzelf, de jonkies lijken oververmoeid en De Jong zet slechts zes procent van zijn doelpogingen om in een goal.

De dertigjarige Guardado heeft jarenlang gebuffeld als een beest. In de afgelopen 2,5 jaar kwam hij in zo’n 150 wedstrijden uit en speelde hij voor zijn land Mexico drie toernooien, zodat er van een echte zomerstop geen sprake was. Zeker nu hij geen twintiger meer is, begint die roofbouw zich te wreken. In vijf van de zes laatste duels van PSV maakte hij niet de hele 90 minuten vol.

Luuk de Jong moet het ontgelden

En dan Luuk de Jong. Eindelijk speelt hij samen met zijn broer Siem de Jong, die op huurbasis is overgenomen van Newcastle. Vooralsnog leidt het niet tot een verbetering van zijn torinstinct. Kansen zat, maar de ballen gaan er maar niet in, terwijl De Jong de vorige jaren zowel over de grond maar vooral ook door de lucht een dankbaar aanspeelpunt was voor zijn teamgenoten.

Zelfs regionale media, normaal toch een beetje de op hand van de plaatselijke clubs, kunnen niet langer om de waarheid heen. “PSV oogde ongeïnspireerd en volgevreten tegelijk”, schreef het Eindhovens Dagblad na de 2-1 bekernederlaag tegen Sparta.

Ook een deel van de fans kan het niet meer stilzwijgend aanzien. Met name De Jong moet het ontgelden. Nu is het weer Vak T dat via zijn facebookpagina zijn pijlen richt op de aanvaller. Volgens deze lui, die op de Noordtribune zitten, maakte Luuk de Jong na het verlies tegen Sparta een wegwerpgebaar richting de fans. Nadere bestudering van de beelden lijkt er echter op te wijzen, dat hij juist naar de supporters toeliep met een opgestoken duim. Maar dat de fanatiekste bezoekers, die hun ploeg toch door dik en dun horen te steunen, tot zulke klachten komen tekent de verpeste sfeer rondom PSV.

Back To Top