Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen voorspellingen Lars Veldwijk niet invallen? Getty

De toeristische slogan van de provincie Groningen is: er gaat niets boven Groningen. Maar in de Eredivisie gaan er toch aardig wat clubs boven Groningen. Dertien om precies te zijn, want de noorderlingen staan momenteel veertiende en hebben slechts twee punten meer dan nummer laatst Roda JC. Paniek!

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Crisis bij FC Groningen

In de zomer van 2016 werd Ernest Faber de trainer van FC Groningen. Hij werd weggeplukt bij NEC, waar hij nog maar een van de twee contractueel vastgelegde seizoenen had afgerond. De afkoopsom die de club moest betalen aan NEC bleek de investering waard: Groningen eindigde in de Eredivisie als achtste en mocht deelnemen aan de play-offs.

Natuurlijk kan er in de resterende 24 speelronden van de competitie nog van alles gebeuren en de marge richting de huidige nummer acht (FC Utrecht) bedraagt maar vijf punten. Maar om nou te zeggen dat het er op lijkt dat Grunnen bezig is met het tij keren… De Groningers zouden zeggen: “’t is nait aal doage kovvie mit kouke”.

Positie trainer Ernest Faber

De laatste zes speelronden waren het tegendeel van feest, want er werden in die periode maar vier punten gehaald, samen met Sparta de karigste oogst. Afgelopen weekend won Sparta overigens in een directe confrontatie met 2-1, als voorteken dat de degradatiezone een logische plek is voor de Groningers.

Faber probeert de wanprestatie van zijn mannen te relativeren: “Zij wel een penalty, wij geen penalty. Bal op de paal, bal op de lat.” Ook trekt hij het aloude cliché uit de kast dat op de trainingen de vonken er vanaf spatten, “maar het is nu zaak dat we dat ook in de wedstrijden gaan doen”.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen FC Groningen

De fans morren steeds luider en een alsmaar groter deel van hen zou het prima vinden als Faber vertrekt. En in dat geval is de gedroomde vervanger de ex-trainer en huidige technisch directeur Ron Jans. Die gooit de deur echter dicht: “Wat ik heb meegemaakt hier was prachtig, maar ik kom niet terug voor een tweede periode.” Tuurlijk Ron. Wacht maar tot de positie vrijkomt. Dan hapt hij vast toe met een of andere theorie dat een interimperiode niet echt meetelt.

Wedden op de Eredivisie? Groningen speelt komend weekend uit tegen Heracles en staat voor winst op 2.95. Gewoon om te zien wat Jans zou doen als Faber wordt ontslagen hopen en tippen we dat Heracles wint. De Tukkers staan op 2.17 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top