Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie - Jordy Clasie wil naar Feyenoord en Van Marwijks rol bij PSV Getty

Laat het een les voor spelers zijn dien te snel naar het buitenland gaan: je belandt op de bank, verliest je lol in het spelletje en krijgt heimwee. Het overkwam Jordy Clasie, die in 2015 overstapte van Feyenoord naar Southampton. En de verdedigende middenvelder was toen met zijn 24 jaar nog niet eens zo jong, maar hij was er simpelweg niet klaar en geschikt voor. Nu wil hij terug naar Rotterdam.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Jordy Clasie wil terug naar Feyenoord

Het waren drie verloren jaren voor Clasie. Toen hij, samen met trainer Ronald Koeman, de oversteek naar Engeland maakte ging het bergopwaarts met zijn loopbaan. Hij leek een vaste waarde te worden voor Oranje, wekte bewondering met zijn gebuffel van box naar box en nam afscheid van De Kuip als een ware publiekslieveling. Maar tussen 2015 en 2017 was hij steeds minder vaak op het veld te zien (1.026 minuten in 2016-2017), waarna hij werd verhuurd aan Club Brugge. Niet echt de weg omhoog waar hij op had gehoopt.

Het contract van Clasie loopt door tot medio 2020 en het salaris dat de Premier League club uitkeert kan niet zo makkelijk worden geëvenaard door Eredivisieclubs. Bovendien verlangt Southampton circa 10 miljoen euro. Clasie is erg duidelijk over wat hij wil en wat zijn favoriete club te doen staat: “Voor mij is er maar een optie en dat is Feyenoord. Het transferbedrag kan inderdaad een probleem zijn, maar misschien verkoopt de club nog wat spelers”. Wat salaris betreft komen ze er daarna wel uit: “Ik heb er alles voor over om weer gelukkig te worden.”

Bert van Marwijk gaat iets doen bij PSV

Het hoge woord is er uit: Bert van Marwijk wordt niet de assistent van Mark van Bommel (zijn schoonzoon) bij PSV. Maar hij gaat wel ‘iets’ anders doen bij de Brabanders. Nu zijn dienstverband bij Australië erop zit nadat de Socceroos werden uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal, was de grijze vos bereid om de geruchten een kopje kleiner te maken. Van Bommel wil hem graag betrekken bij de besluitvorming, dus dat ruikt naar een soort informele adviesrol.

Jeroen Zoet naar Napoli?

Evenals vorige zomer wil Napoli de 27-jarige keeper Jeroen Zoet losweken van PSV. Laatstgenoemde wil de doelman liever houden in een poging iets te bereiken in de Champions League. Maar als er een lekker bod komt dan is-ie natuurlijk weg.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top