Ga naar hoofdinhoud
Ajax, PSV en Feyenoord nemen afstand van de rest

Vanavond om 21:00 uur speelt PSV tegen FC Barcelona in een poging om nog richting de top drie van groep B te klimmen. Na vijf van de zes speelronden in de Champions League staan de Brabanders onderaan met maar één punt. Tottenham is derde met vier punten, dus het doel is nu om niet laatste te eindigen maar via plek drie door te stromen naar de Europa League.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV – FC Barcelona: einde oefening

Is het een realistisch doel? Nee, eigenlijk niet, want met ook nog een slotduel tegen Inter Milan op het programma zou het zomaar kunnen dat er nog twee nederlagen aankomen. Want hoe dapper de landskampioen zich ook verweert tegen de top van Europa, match na match blijken de mannen van trainer Mark van Bommel tekort te komen.

Dominant spel?

Even wat cijfertjes om dat te illustreren: PSV komt tot nu toe gemiddeld tot drie zuivere doelpogingen per wedstrijd, de op drie na zwakste score van de 32 deelnemers aan de hoofdfase van het miljoenenbal. Het gemiddelde balbezit is met 35,7 procent de op een na laagste score. En met bijna 25 schoten per duel tegen is er geen deelnemer die zoveel tegenaanvallen toelaat als PSV. Van Bommels uitspraken over dominant spelen kunnen dus diep de prullenbak in.

Barcelona nog niet eens op stoom

En laten we eerlijk zijn: FC Barcelona, Tottenham en Inter draaien in de beginmaanden van dit seizoen nog niet eens op volle toeren in hun nationale competities, terwijl PSV in de Eredivisie al dertien keer op rij foutloos bleef. Barca heeft na dertien partijen in La Liga maar 25 punten, terwijl het in voorgaande jaren in deze fase er al dik dertig had.

Plaatsing voor de knock-out fase is al zo goed als zeker voor de Catalanen en de ziekenboeg stroomt aardig vol. Onder meer Jasper Cillessen, Thomas Vermaelen, Luis Suarez, Rafinha en Sergi Roberto zijn absent. Over Ivan Ratikic en Coutinho zijn er vraagtekens. PSV is compleet.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen PSV – FC Barcelona Champions League

Barcelona verloor maar een van zijn vijftien laatste Europese wedstrijden, PSV heeft in de vorige vier matches telkens minstens twee goals gekregen. De Spanjaarden hebben in maar een van hun vorige zes wedstrijden (in alle competities) een clean sheet behouden.

Wedden? PSV staat bij de bookmakers voor winst genoteerd op 7.00, gokken op gelijkspel levert je 5.10 x je inleg op en inzetten op Barcelona 1.44. Dat beide teams scoren staat op 1.58 en dat is iets te laag om aantrekkelijk te zijn, waardoor het de moeite waard is om dan maar het tegendeel te beweren: niet beide teams gaan scoren op 2.33 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top