Ga naar hoofdinhoud
SC Heerenveen - Fortuna Sittard Eredivisie zaterdag 31 augustus 2019 | Getty

Cambuur – sc Heerenveen, Eredivisie. Zondag 14:30 vindt de Friese kraker plaats tussen Cambuur en Heerenveen. Beide ploegen maken de provincie momenteel niet heel trots. Cambuur staat zeventiende, Heerenveen twaalfde.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Cambuur – sc Heerenveen

Voor de fans van de ploegen uit Leeuwarden en Heerenveen is het elke speelronde maar weer afwachten, welk gezicht hun helden gaan tonen. sc Heerenveen leed zware nederlagen tegen ADO Den Haag (0-4) en vervolgens PEC Zwolle (5-2), maar richtte zich eerder in de week op tegen Willem II (3-1). En Cambuur leek zich uit de problemen te gaan werken met ruime zeges op NEC (3-1) en Excelsior (1-4), maar verloor daarna driemaal op rij.

In het helder genaamde Cambuurstadion is het dit seizoen vrij schieten voor tegenstanders. Tien duels leverden slechts zeven punten op voor de thuisploeg. Dat is de slechtste score van alle achttien eredivisieploegen. Nu is winnen ook buitenshuis niet zo eenvoudig voor Cambuur, want slechts 2 van de 25 laatste speelrondes werden (uit of thuis) gewonnen.

Programma Cambuur

sc Heereenveen uit zwak

Heerenveen is daarentegen een van de zwakke broeders als het aankomt op uitwedstrijden. De negen eerdere trips in 2015 – 2016 leidden tot vijf punten. In de vorige zes uitwedstrijden werden liefst achttien tegengoals opgelopen. In zes van de laatste acht uitpartijen stond sc Heerenveen in de rust al achter en werd die situatie vervolgens niet meer verbeterd.

Overigens lukt het beide teams niet zo best om uit verloren positie terug te komen. In totaal stond Heerenveen in tien van de negentien speelronden met 1-0 (of 0-1) achter en uit die situaties werden uiteindelijk vijf punten behaald (gemiddeld 0,5 punt per 1-0 tussenstand). Cambuur deed het nog beroerder, kwam dertien keer achter met 1-0 en haalde daaruit drie punten. Dat is gemiddeld 0,2, de zwakste score van de Eredivisie.

Programma Heerenveen

Heerenveen licht favoriet

Moeite hebben met achterstanden inhalen is niet zo’n probleem, als je zelden achterstaat. Maar op De Graafschap na, kijken deze clubs het vaakst tegen een achterstand aan, inclusief andere scores dan 1-0. Cambuur stond al 797 minuten achter, Heerenveen 697. Hoe het ook kan laat koploper Ajax zien, dat pas 117 minuten achter stond.

En dan de onderlinge geschiedenis. sc Heerenveen sloeg bij de helft van de zes recente ontmoetingen toe, Cambuur bij twee. Sinds Cambuur terugkeerde op het hoogste niveau, won het zijn twee thuiswedstrijden tegen de mannen van trainer Foppe de Haan.

Back To Top