Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Cambuur – De Graafschap VI Images

Cambuur – De Graafschap, Eredivisie. Vrijdag om 20:00 uur spelen Cambuur en De Graafschap de degradatietopper van de Eredivisie. De Friese club staat zeventiende, de Achterhoekers achttiende. Beide teams hebben dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Cambuur – De Graafschap

Cambuur sprokkelde zijn puntjes bij elkaar via zeven gelijke spelen. De Superboeren lukte dat slechts tweemaal. Daarmee is De Graafschap met twee punten uit dertien speelronden de recordhouder: nooit eerder had een Eredivisionist na dat aantal matches zo weinig punten. Overigens hebben beide clubs een doelsaldo van min 22.

In Friese streekbladen wordt gesproken over “de week van de waarheid” voor Cambuur Leeuwarden. Van nu tot de winterstop bestaat het programma van Cambuur uit De Graafschap (thuis), Willem II (uit), NEC (thuis) en Excelsior (uit). Trainer Henk de Jong zal snakken naar versterkingen, vooral voor de defensieve linie. Zijn mannen schutterden afgelopen weekend tegen koploper Ajax (5-1).

Henk de Jong loslippig

De Jong is soms openhartiger dan goed voor hem is. Eerder deze maand bestempelde hij het spel van zijn mannen als “schijterig”, wat hem toch niet in dank zal zijn afgenomen in de kleedkamer. En nadat zijn assistent Sandor van der Heide werd ontslagen, een soort waarschuwingsschot richting De Jong van de directie, zei hij tegen De Telegraaf dat besluit niet te snappen en nooit te zullen snappen.

Zijn collega Jan Vreman houdt uiteraard voor de camera en microfoon ook geen vrolijke praatjes. Na de 1-2 nederlaag tegen FC Groningen stelde Vreman dat zijn ploeg te weinig had gebracht en verdiend had verloren. Toch brandde hij zijn pupillen niet helemaal af: “De passie en de werklust zijn aanwezig. Maar als je steeds een stap te laat komt, dan oogt het alsof het er niet is”, tekende VI op.

Robin Pröpper terug

De Graafschap zal vrijdag vermoedelijk aantreden zonder Nathan Kabasele en Alexander Bannink. Wel keert Robin Pröpper terug. De Achterhoekse club zal alle krachten nodig hebben tegen Cambuur, waar het de afgelopen jaren diverse klappen van kreeg. De Friezen wonnen vier van de laatste zes confrontaties en verloren eenmaal. Vorig seizoen verliet Graafschap echter het Cambuurstadion met een 2-3 zege.

Opvallend genoeg schiet De Graafschap relatief vaak op goal. Ruim vijftien pogingen per match is zelfs goed voor de op drie na hoogste score. Maar nadere beschouwing verklaart waarom daar zo weinig goals uit vallen. Meer dan de helft van die doelpogingen wordt ondernomen buiten het strafschopgebied.

Back To Top