Ga naar hoofdinhoud
Waar is briefje van Oranje uit Duitsland – Nederland Nations League? Dwight Lodeweges | Getty

Het briefje van Oranje is momenteel het meest besproken document van Nederland. Maar het briefje van Dwight Lodeweges dat afgelopen maandag in de slotfase van de wedstrijd Duitsland – Nederland over het veld ging, is zoek…

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Duitsland – Nederland Nations League

Ronald Koeman is uiteindelijk een tevreden man na de bizarre ontsnapping van het Nederlands elftal eergisteren tegen de Duitsers. Erin geloven deed hij na de 2-0 achterstand niet meer, maar toen kwam die 2-1…

Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen hadden aan de zijlijn na de 2-0 al plannen gemaakt voor het vervolg van het duel. Toen de stand ineens 2-1 werd was het tijd ‘om iets te forceren’.

De gelijkmaker van Virgil van Dijk

briefje van oranje Duitsland - Nederland Nations League | GettyHet briefje werd erbij gepakt, maar hoe maak je tien veldspelers in enkele ogenblikken duidelijk wie waar moet gaan spelen? Het beste was om het briefje het veld in te sturen en via Kenny Tete en Mathijs de Ligt kwam dat bij Virgil van Dijk terecht. Je zag hem denken ‘moet ík naar voren?’.

De captain deed wat hem gezegd werd en enkele ogenblikken later scoorde de aanvoerder van Oranje de gelijkmaker. Daarmee werd Nederland winnaar van groep 1 en staat het over een half jaar in de Nations League finales.

Waar is het briefje van Oranje?

Dwight Lodeweges ging na afloop van de wedstrijd op zoek naar zijn papiertje. Nergens te vinden. Inmiddels had Rafael van der Vaart, aanwezig namens de NOS, het briefje al opgeraapt. Maar sindsdien weet Lodeweges niet waar het is.

“Volgens mij hebben ze het op de post gedaan. Het waren meerdere blaadjes, ook met aandachtspunten vanuit de eerste helft en eventuele scenario’s die je doorneemt met de staf”, aldus Lodeweges in de Telegraaf.

Het zijn maar een paar woorden

De assistent-bondscoach had niet verwacht dat Koeman het aan Tete zou geven. “Ging ineens mijn papierwinkel over het veld, haha.” Lodeweges wil alleen graag weten wat hij heeft opgeschreven, om zijn boekhouding weer compleet te maken. Willen ze het hebben als museumstuk, dan mogen ze alles hebben. Het zijn maar een paar woorden. “Door het risico dat we namen had het ook de andere kant kunnen opvallen. Nu viel het hartstikke mooi. Zo’n belangrijke goal.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ronald Koeman tevreden

Het had beter gekund. Beter voetballen en wat scherper zijn had een overwinning kunnen opleveren, zo zei bondscoach Koeman achteraf. Maar “de ploeg heeft karakter getoond” en de 2-2 tegen de goede ploeg van Duitsland kunnen we in onze zak steken.

Het was vrijdag in de Nations League tegen Frankrijk een heel andere wedstrijd. Wat er toen goed ging was er in de wedstrijd tegen Duitsland niet, aldus de coach. “Op dit moment is dat een stap teveel”.

Wedden? Inzetten op winst Nederland / Nations League levert je momenteel bij de bookmakers 3.50 x je inleg op.

Eredivisie Nieuws

Back To Top