Ga naar hoofdinhoud
PSV - Ajax Eredivisie voorspellingen Getty

De Eredivisie heeft in samenwerking met tv-zender Fox en cijferbureau Opta een Eredivisie Speler van de Maand maart aangewezen: Santiago Arias van PSV. Waarom de Colombiaan die eer kreeg lees je hieronder.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV speler beste Eredivisie

Opta kijkt voor hun maandelijkse ranglijstjes naar zes zaken: schieten, passen, balbezit, verdedigen, aanvallen en keepen. Op die manier kan dus een speler uit elke linie bovenaan de ranking eindigen, of je nou wekelijks hattricks maakt of elk weekend je goal schoonhoudt. Maar ditmaal blijkt Arias dus de beste prestaties in de Nederlandse competitie te hebben gerealiseerd.

Om precies te zijn: in de 329 minuten speeltijd die hij kreeg zorgde hij voor dertien kansen en kwamen er drie assists van zijn kicksen. Daarbovenop verstuurde hij 161 passes en daarvan bereikte 82 procent de bestemming. Het dieptepunt van de maand maart was natuurlijk de schokerende 5-0 nederlaag tegen Willem II, al ging Arias al naar de kant toen het nog 2-0 stond.

Fran Sol Willem II

En over de Tilburgers gesproken, hun productieve aanvaller Fran Sol werd tweede in de maandlijst, gevolgd door Bram Castro van Heracles Almelo. Weer een andere Willem II speler kreeg een oppeppertje met de prijs van talent van de maand, namelijk Kostas Tsimikas. De ouzo kan open in Griekenland, want hij wordt geleend van Olympiakos.

Marcel Brands van PSV naar Everton?

Dat er aan spelers getrokken wordt is de dagelijkse realiteit in voetballand. Zet een video van je ballende peuter op YouTube en de zaakwaarnemers hangen aan de lijn. Maar nu dreigt bij PSV ook de technisch directeur verleid te worden door het grote geld. De Engelse tv-zender Sky Sports meldt dat Marcel Brands begeerd wordt door Everton, de club die er in de Premier League maar niet in slaagt om aan te haken bij de ‘big six’.

Brands heeft dan ook een fraaie track record. In 2009 was hij de technisch directeur van AZ, haalde hij Louis van Gaal naar Alkmaar en werd de club landskampioen. Nu bij PSV zette hij zijn handtekening onder een paar zeer geslaagde transfers, bijvoorbeeld die van Hirving Lozano. Sky zegt te weten dat PSV de overgang bekend maakt zodra de landstitel binnen is; dat zou op 15 april kunnen gebeuren als Ajax op het Eredivisie programma staat. Zijn contract loopt door tot medio 2020.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Weddenschap Eredivisie. Fran Sol is momenteel de topscorer van de Eredivisie met 15 goals. Lozano en Alireza Jahanbakhsh staan op 14 stuks. Denk je dat Sol ook na 34 speelronden de meeste treffers heeft gemaakt, pak dan 2.40 voor iedere euro die je inzet op de Spaanse aanvaller.

Eredivisie Nieuws

Back To Top