Ga naar hoofdinhoud
Kwartfinale KNVB Beker Ajax - PSV: favoriet ondanks week

De situatie aan de top van de Eredivisie is samen te vatten als: Ajax houdt moed, maar Feyenoord houdt vol. Ajax hijgt al maanden in de nek van de Eredivisie koploper en de Rotterdammers beginnen de Amsterdamse adem steeds nadrukkelijker te voelen en horen, maar houden vooralsnog stand.

Vanaf de allereerste speelronde van dit seizoen 2016–2017 staat Feyenoord bovenaan de ranglijst. Na afloop van dit weekend ging het om 253 dagen non-stop aan de top. Dat is een clubrecord voor de bespelers van De Kuip. De oude mijlpaal was 250 dagen, bereikt in 1998-1999.

Feyenoord Eredivisie

In de slipstream van die teamprestatie worden er ook een paar individuele pr’s aangescherpt. Zo heeft Jens Toornstra inmiddels zijn beste seizoenstotaal bereikt met veertien treffers. Overigens schopte hij die er allemaal in de eigen Kuip in.

Eljero Elia heeft momenteel zijn persoonlijke record van negen goals in een seizoen geëvenaard. Maar in dat seizoen, spelend voor FC Twente, maakte hij veel meer competitieminuten dan nu bij Feyenoord, wat het huidige aantal meer cachet geeft.

Ajax praat zich moed in

Natuurlijk leeft bij Ajax de droom over de landstitel nog volop. Waarom ook niet, nu het gaatje is teruggebracht tot één puntje? “Als we de laatste drie wedstrijden winnen, denk ik dat we kampioen zijn”, zegt Ajax-trainer Peter Bosz met Amsterdams zelfvertrouwen.

Ook middenvelder Lasse Schöne gelooft in nieuw puntverlies van Feyenoord. “Eind volgende week zitten we nog in de Europa League en staan we bovenaan in de competitie”, zegt de Deen.

NEC krijgt bezoek

De spelers en trainer van NEC kregen in de match uit tegen FC Twente onverwacht bezoek in de kleedkamer. Nog voor de aftrap drong een groepje supporters binnen om de selectie in te peperen dat degraderen naar de Jupiler League “geen optie” is. Maar na elf nederlagen in de vorige twaalf speelronden gaat het daar toch echt op lijken.

Ook na afloop kwam het tot een confrontatie. Trainer Peter Hyballa schreeuwde de menigte toe: “Maar help ons toch even. Help toch maar eventjes, deze jongetjes. Help toch maar eventjes deze jonge groep die van alles probeert.” Saillant: de gemiddelde leeftijd van de Twentespelers (die 3-0 wonnen) was 21,2 jaar en die van NEC 24,2, dus hoezo “jongetjes”?

Voorspellingen speelronde 32

Komend weekend is de kraker PSV – Ajax. Ben je ervan overtuigd dat Ajax die wedstrijd wint dan kun je onmogelijk de kans laten liggen om daarop in te zetten. De notering bij bookmaker 888Sport is erg hoog: je krijgt voor iedere euro die je inzet 3.15 terug.

En ben je een nieuwe klant, dan wordt ook nog eens je eerste winst verdrievoudigd. Zet een tientje in en je pakt bijna honderd euro! Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top