Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellingen: Daley Blind transfer Ajax bookmakers Getty

Het lijkt toch echt te gebeuren dat Daley Blind terugkeert naar Ajax. De verdediger is niet happy bij Manchester United, heeft sowieso een aflopend contract en voelt misschien ook wel wat heimwee Amsterdam. Diverse bronnen verwachten dat Blind deze week nog formeel wordt vastgelegd.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Daley Blind transfer Ajax

De 28-jarige Blind heeft vier jaar in de Engelse Premier League achter de rug. In de eerste twee seizoenen kwam hij behoorlijk vaak in actie voor the Red Devils. In het seizoen 2015-2016 maakte hij bijvoorbeeld 3.117 minuten voor de Engelse recordkampioen en had hij 35 keer (van de 38 speelronden) een basisplaats. In het voorlaatste seizoen was er een terugval naar 1.830 minuten, met als soort troost dat hij wel aanvullend tienmaal in de basis begon in de (gewonnen) Europa League.

Maar vorig jaar was het bar en boos. Trainer Jose Mourinho zette hem nog maar viermaal in de basis en in totaal waren er slechts 361 speelminuten in de competitie voor hem weggelegd en 540 minuten in Europa. Nog geen 900 minuutjes mogen werken in een jaar, dat is zelfs voor een goedbetaalde prof een belediging.

Haast maken met deal

Vermoedelijk gaat Ajax nu wat haast maken met de deal. Man United vertrekt maandag naar de VS voor een lucratieve promotietrip en het is onhandig als Blind dan ook instapt. Daarnaast moet Ajax over twee weken, op 25 juli, al aan de bak in de voorronde van de Champions League, tegen Sturm Graz.

Mocht Blind inderdaad het Ajaxshirt weer gaan aantrekken, dan heeft de Amsterdamse club na Dusan Tadic de tweede vis uit de Premier League-vijver gehengeld. Toch opmerkelijk, want de Eredivisie verliest elk jaar aan sportieve status en financiële slagkracht. De spelers worden jonger en jonger en wie ouder dan 25 is en toch nog in Nederland speelt, kan zijn dromen over een hele grootse carrière wel opgeven. Dat twee van zulke gelouterde internationals dan toch als bijna dertigers in de Eredivisie willen spelen stemt hoopvol.

Nicolai Jörgensen naar Atalanta?

Maar het blijft vooralsnog de situatie dat Eredivisieclubs meer toppers kwijtraken dan ze kunnen aantrekken. Feyenoord lijkt bijvoorbeeld Nicolai Jörgensen kwijt te raken aan het Italiaanse Atalanta. De nummer zeven van de Serie A van vorig seizoen heeft drie Nederlanders onder contract, Jans Hateboer, Robin Gosens en Marten de Roon. Voor de Deense international, die op het WK voetbal geen verpletterende indruk maakte, is Atalanta naar verluidt bereid 25 miljoen euro op tafel te leggen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top