Ga naar hoofdinhoud
Blessures Feyenoord Eredivisie: Kenneth Vermeer vervangt Brad Jones Getty

Komend weekend speelt Eredivisie koploper Feyenoord tegen AZ, maar het is de vraag welke voetballers op het veld verschijnen. Woensdag waren er een paar opvallende absenties tijdens de training.

Keeper Brad Jones kampt met een infectie aan het onderbeen en dat vergt een behandeling in het ziekenhuis. Dat klinkt al met al niet alsof Jones binnen twee dagen weer fris als een hoentje onder de lat kan staan. Kenneth Vermeer kan zijn handschoenen dus alvast uit het vet halen. Hij kwam sinds mei 2016 niet meer in actie en herstelde sindsdien van een achillespeesblessure.

Blessure Feyenoord

Dan waren ook Bilal Basaçikoglu (enkel), Elia (enkel en kuit), Jørgensen (enkel) Terence Kongolo (bovenbeen) en Marko Vejinovic (knie) niet actief op het trainingsveld. Afgelopen weekend vielen Elia en Kongolo uit tijdens de match tegen Sparta. Dat had invaller Basaçikoglu het liefst ook gedaan, maar hij kon niet naar de kant, want Feyenoord trainer Gio van Bronckhorst had al driemaal gewisseld.

Tonny Vilhena is lichamelijk gezien tiptop in orde. Hij is om andere redenen niet present tegen de Alkmaarders. Vilhena zou tegen Sparta een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Mathias Pogba. Hij werd daar niet direct voor bestraft, maar op basis van camerabeelden kan hij nu alsnog worden gestraft.

De club en speler gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB van drie duels onvoorwaardelijk plus een voorwaardelijk. Mocht hij inderdaad drie duels niet mee kunnen doen, dan betreft het AZ thuis, sc Heerenveen (uit) en Ajax (uit).

Eredivisiespelers in Oranje

Later deze maand komt het Nederlands elftal voor het eerst in 2017 weer in actie. Op 25 maart is de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en drie dagen later is er een oefenduel tegen Italië. Bondscoach Danny Blind maakt op 17 maart de definitieve, 23-koppige selectie bekend.

De voorselectie barst van de eredivisiespelers:
Tim Krul (AZ), Jeroen Zoet (PSV); Rick Karsdorp (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax); Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord); Steven Berghuis (Feyenoord), Luuk de Jong (PSV).

Wedden op de Eredivisie

Kan Feyenoord het bolwerken tegen AZ? Winst van Feyenoord noteert bij 888Sport 1.41, gelijkspel @4.80 en winst van AZ 7.00. Lees ook: voorspellingen Eredivisie.

Back To Top