Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorbeschouwing speelronde 6

FC Twente voorzitter van de RvC Jan Schutrups en commissaris Ton Heerts hebben volgens de website van FC Twente aangegeven dat zij ‘na een intensieve periode waarin een aantal lastige dossiers aan de orde zijn geweest en tot goede afronding zijn gebracht, het tijd is om hun prioriteit weer volledig te kunnen wijden aan hun andere werkzaamheden.’
De twee vertrekken per 1 oktober en de club hoopt in september de vervangers te kunnen presenteren.

Stellig wordt ontkend dat er van onvrede of ruzie binnen de gelederen (stichting FC Twente ‘65, de RvC, de garantgroep (sponsoren) en Twente Verenigt) sprake is. Feit is echter wel dat Heerts en Schutrups vorig jaar botsten toen FC Twente met grote financiële problemen te kampen had.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Crisis bestuur FC Twente

Destijds wilden financiers af van directeur Onno Jacobs (reeds ruim een jaar geleden opgestapt) en Jan Schutrups en Ton Heerts. Een aantal grote geldschieters zouden naar verluidt destijds het vertrouwen in de drie verloren hebben.

Schutrups werd in juni 2016 officieel als opvolger van Van der Laan benoemd. Samen met o.a. Heerts en Jacobs werd voorkomen dat FC Twente zijn licentie verloor. De ‘Garantgroep’ zag graag Herman Spenkelink voorzitter worden maar dat plan werd al gauw van tafel geveegd uit angst voor het alsnog kwijtraken van de licentie. Geld en macht dienen bij FC Twente voortaan strikt gescheiden te blijven en een eventuele benoeming van Spenkelink was te risicovol.

3 leden over van stichtingsbestuur

Ton Heerts kon, na het verschijnen van het rapport van Ben Knüppe, ondanks alles in het FC Twente bestuur aanblijven. Heerts is echter nooit de grote favoriet van de ‘Garantgroep’ geweest. Verdere vertrekken Alexander van der Lof en Henk Keizer van de Stichting FC Twente ’65.

Van het stichtingsbestuur blijven nu nog maar 3 leden over (twee leden van de kant van de supporters en een lid die door FC Twente is aangesteld). Van der Lof en Keizer leggen hun taken neer vanwege andere te drukke werkzaamheden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

FC Twente terug in subtop Eredivisie

“FC Twente heeft grote waardering voor de wijze waarop bovengenoemde mensen zich met hart en ziel voor de club hebben ingezet en is veel dank verschuldigd voor de grote inzet en de vele uren die door hen zijn besteed. Het fundament van de club staat, alhoewel er nog veel moet gebeuren om de uitgesproken ambities waar te maken. FC Twente zal zich de komende periode met volle aandacht richten op het verder versterken van het fundament om FC Twente, conform haar beleidsplan, op termijn in de subtop van de eredivisie terug te brengen.”

Back To Top