Ga naar hoofdinhoud
Verdeling Europese tickets Eredivisie 2022

BATE – PSV Champions League play-off
dinsdag 21 augustus om 21:00 uur

Vandaag speelt PSV in de Champions League play-offs uit tegen Bate Borisov. De kampioen van Wit-Rusland wist zich drie jaar terug voor het laatst te plaatsen voor het miljoenenbal. De Brabanders waren twee jaar geleden van de partij. Vorig jaar liepen ze een Europese schram op door in de voorronde van de Europa League te struikelen over NK Osijek.

In welk opzicht gaat Mark van Bommel het anders aanpakken, welke spelers zijn mee naar Bate en kan PSV winnen van de Europese dreumes?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Het moet beter

Dat moet beter, zo dachten fans en directie vorig jaar na de domper tegen de onbekende Kroatische club. En beter werd het. Hirving Lozano groeide in de Eredivisie al snel uit tot sterkste speler en nadat eerst Feyenoord en daarna Ajax afhaakten om de landstitel, kon trainer Phillip Cocu relatief makkelijk richting het kampioenschap cruisen. Al werd het door het vele puntverlies in de slotfase toch nog even spannend.

Mark van Bommel gaat voor zonedekking

De nieuwe PSV trainer Mark van Bommel is een ander type dan Cocu. Wat feller van karakter, wat meer gif en winnaarsmentaliteit. Hij wil dat zijn mannen geen mandekking toepassen maar zonedekking. Dat is lastiger maar mits goed uitgevoerd wel effectiever. Domweg achter je mannetje aanrennen vergt weinig denkwerk. Op een hechte manier als een echt collectief opereren en zo de ruimtes achter je afschermen, daar is inzicht, routine en conditie voor nodig.

Eerst presteren

Van Bommel zal heus de tijd krijgen om daar aan te werken en mogelijk ook via transfers de spelersgroep daarop aan te passen. Maar eerst moet er gepresteerd worden. In de Eredivisie lukt dat tot nu toe met twee zeges op rij en nu moet PSV het in de Champions League laten zien.
Bate is in Wit-Rusland echter al zeventien speelronden warmgedraaid. Daarin greep de club 44 punten (veertien zeges, een nederlaag). Het gat richting nummer twee van de competitie is al zeven punten, zodat er geen kunstgrepen qua rouleren uitgehaald hoeven te worden.

Oppassen voor Lozano

De belangrijkste spelers aan de kant van PSV kennen we. Hirving Lozano, Luuk de Jong, Gaston Pereiro, Steven Bergwijn, die namen kun je verwachten in de Borisov Arena.

Bate trainer Baha heeft afgelopen weekend live naar de Eredivisie wedstrijd Fortuna – PSV gekeken en heeft daarnaast een aantal oudere PSV wedstrijden op internet teruggekeken om zich op dit duel voor te bereiden. “Veel van geleerd”, aldus de oefenmeester en “Lozano springt er bij PSV echt uit.” De Mexicaan is bij de Wit-Russen onderwerp geweest van een structurele analyse en de trainer liet op de persconferentie weten: “onze spelers zullen individuele taken krijgen om hem tegen te houden.”

Aanwinsten Trent Sainsbury en Ryan Thomas reizen niet mee. Bij de thuisploeg is het een handjevol Wit-Russische internationals die de lijnen moeten uitzetten.

Bate heeft thuis nog niet gewonnen

BATE is al vele malen gestruikeld in de voorronde van de Champions League. Toch werd vijfmaal de groepsfase gehaald en in die dertig speelronden wisten de Wit-Russen viermaal te winnen en zeven keer gelijk te spelen. Het doelsaldo van min 52 toont echter aan dat BATE simpelweg tot de dreumesen van Europa behoort. In hun vier eerdere Europese duels dit seizoen wisten ze thuis nog niet te winnen: 0-0 tegen HJK en 1-1 tegen Qarabag.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag BATE – PSV Champions League voorspellen

Naast wedden op Eredivisie kun je uiteraard ook op deze wedstrijd inzetten. PSV is bij de bookmakers favoriet en levert je 1.90 x je inleg op bij een overwinning, gelijkspel noteert 3.35 en winst Bate Borisov is goed voor 3.95.

De duels van Ajax buiten beschouwing gelaten faalden Nederlandse clubs (AZ, Feyenoord, Vitesse) in hun zes Europese duels vijfmaal om te winnen. AZ won tegen Almaty overigens (vergeefs) door een penalty in de slotminuut. Daarom zijn we geneigd de “winst Bate of gelijkspel” op 1.90 te tippen.

Back To Top