Ga naar hoofdinhoud
FC Basel - Vitesse voorronde Europa League voorspellen Getty

Donderdag 16 augustus om 20:00 uur speelt Vitesse uit tegen Basel in de derde voorronde van de Europa League. De Arnhemse club ging vorige week thuis met 0-1 onderuit, nota bene door een goal van de voormalige speler Ricky van Wolfswinkel. Kortom, in Zwitserland zal gescoord moeten worden om zicht te houden op de groepsfase van de Europa League.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Voorronde Europa League Vitesse

Vitesse beleefde een fijne competitiestart door afgelopen weekend FC Groningen thuis met 5-1 opzij te zetten. Onder het toeziend oog van nieuwe trainer Leonid Sloetski maakten vijf verschillende spelers de goals voor de parel van Gelderland. Wel was de score wat geflatteerd, want de gasten uit het noorden konden toch vaker dan die ene succesvolle keer aanleggen voor het Arnhemse goal.

FC Basel – Vitesse

De heenwedstrijd in dit tweeluik toonde al aan dat er op de Europese velden andere wetten gelden dan in de Eredivisie. Kom je daar vaak nog weg met slordig broddelwerk in de verdediging, daar wordt dat een treetje hoger op de voetballadder resoluut afgestraft.

In eigen huis mocht Vitesse zich de agressor wanen en kwam het tot twee keer meer zuivere doelpogingen dan FC Basel: zes versus drie. De Zwitsers bleven op strijdlust in de match, veroverden diep in blessuretijd op de middenlijn de bal, verstuurden een leep boogballetje richting Van Wolfswinkel en die maakte het vanaf de rand van de zestien zeer bekwaam af met een pegel in de nok van het doel. Zo doe je dat.

Vitesse niet naar Europa League

In de Zwitserse competitie is Basel redelijk begonnen met zeven punten uit vier speelronden. Wel kreeg de recordkampioen van het land al zeven goals tegen en is Young Boys al vijf punten uitgelopen.

Begin augustus werd Marcel Koller aangesteld als nieuwe leidsman en hij was vast blij om op het oefenveld te staan met aanwinsten Silvan Widmer en Dimitri Oberlin, gekocht van respectievelijk Udinese en Red Bull Salzburg. Zij zijn gelijk de waardevolste spelers van de selectie. De aankopen waren nodig ook, want vorig seizoen werd Basel sinds lange tijd een keer niet landskampioen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de wedstrijd? FC Basel is bij de bookmakers de favoriet op 1.55, gelijkspel na 90 minuten levert je 4.00 keer je inleg op en winst van Vitesse 5.10. We tippen minstens drie goals op 1.70. In Arnhem konden er al meer goals vallen dan die ene ultieme van Van Wolfswinkel en afwachtend spelen is voor vooral Vitesse nu sowieso geen optie.

Back To Top