Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - Ajax Eredivisie 16 mei: Arnhemmers zullen wat willen bewijzen

AZ – Vitesse, zondag 26 augustus. De aftrap is om 16:45 uur en de Alkmaarders zijn de lijstaanvoerder met zes punten en een fraai saldo van 9-1. Vitesse staat derde met vier punten.

AZ is de favoriet in deze wedstrijd maar moet oppassen. Vitesse is beter in staat dan de voorgaande tegenstanders om wat te doen met de gaten die achterin gaan vallen…

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Strijd om plek 3 in de Eredivisie

Beide clubs hebben de ambitie om de grote drie structureel uit te dagen. En waarom ook niet? De concurrentie is in de subtop tamelijk dun. Heerenveen is in de afgelopen jaren afgehaakt, FC Twente is zelfs gedegradeerd, bij Heracles Almelo en PEC Zwolle zit er niet heel veel rek meer in. Blijft over FC Utrecht, en gedrieën kunnen ze het best Feyenoord lastig maken om plek drie te claimen.

Meer ervaring in selectie Vitesse

AZ beschikt net over wat meer individuen die het verschil kunnen maken. Maar het is ook een jeugdige selectie (gemiddeld 23 jaar) en bij tieners, hoe talentvol ook, hoort het nu eenmaal dat ze de ene week schitteren en de andere week klungelen en dan weer onzichtbaar blijven.

Vitesse, gemiddeld 25 jaar, kan bogen op wat meer ervaring. Dat blijkt ook uit het gemiddelde aantal eredivisieduels per speler. Dat is bij de club uit Arnhem dik 71 stuks en bij de Alkmaarders 49, fors minder dan de concurrentie in de (sub)top.

Onderlinge resultaten AZ – Vitesse

AZ heeft drie van de vorige zes ontmoetingen gewonnen en Vitesse ging tweemaal met de drie punten aan de haal. Het doelsaldo van die zes matches is 10-10. AZ thuis resulteerde in drie van de vorige zes bezoekjes van de Gelderlanders in winst, met een totaal saldo van 9-8. In vijf van die zes partijen kwam de thuisploeg tot scoren, Vitesse vond in vier matches minstens eenmaal het net.

AZ moet oppassen achterin

Na twee speelronden is er allicht nog geen compleet beeld van de sterke punten en zwakke punten van de achttien eredivisionisten. Wel heeft AZ al zijn schotvaardigheid door gemiddeld 22,5 keer per speelronde te schieten. Ook met het gemiddelde van tien zuivere doelpogingen per match staat de club bovenaan.

Maar iedereen snapt dat zoveel aanvalslust ten koste gaat van het aantal mannen achterin en Vitesse zal beter dan NAC en FC Emmen in staat zijn om daar wat mee te doen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspelling doen? AZ is favoriet op 1.67, gelijkspel levert 4.50 x je inleg op en winst van Vitesse 4.10 keer. AZ kan niet zo’n onhoudbaar hoog rendement behouden uit zijn kansen en zal sowieso iets conservatiever opereren. We tippen minder dan 2,5 goals voor AZ met de quotering van 1.46. Je wint de weddenschap als AZ niet meer dan 2 keer scoort.

Eredivisie Nieuws

Back To Top