Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen AZ Alkmaar - FC Utrecht Eredivisie gokken | Getty

Woensdag om 18:30 speelt in Alkmaar AZ tegen Vitesse. De thuisploeg staat derde met 65 punten uit 31 wedstrijden, de gasten staan zesde en moeten nog aan de bak om plaatsing voor de voorronde van de Europa League veilig te stellen. PEC Zwolle, Heerenveen en ADO Den Haag staan allemaal binnen twee punten van de Arnhemse club.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ – Vitesse Eredivisie

AZ heeft uit de vorige zes speelronden twaalf punten gehaald en heeft de derde plek vrij stevig in handen, na een stabiel seizoen waarin diverse talenten doorbraken en zelfs al voor het eerst opgeroepen werden voor Oranje. De Noord-Hollandse ploeg blijft een vruchtbare kraamkamer voor de competitie en het Nederlandse voetbal.

En er is bijna altijd wel iets te juichen voor de fans, want net als PSV en Ajax faalde AZ er maar driemaal in om minstens eenmaal te scoren. Die betrouwbare productiviteit maakt de ploeg vanzelfsprekend een bedreiging voor iedereen.

Vorm Vitesse slecht

Vitesse strompelt richting de eindstreep en het werd zelfs zo bar en boos dat afgelopen week trainer Henk Fraser de laan werd uitgestuurd. Terwijl hij sowieso al had aangegeven in de zomer op te stappen vanwege de verziekte verhoudingen met de bestuurders. De zes vorige matches in de Eredivisie resulteerden in zeven punten, al sloeg de stemming vorig weekend pardoes om met de klinkende 7-0 zege op Sparta.

Over de vorige acht speelronden gemeten haalt de parel van Gelderland gemiddeld maar een punt per match, tegenover het totale gemiddelde van 1,45. Relatief gezien is Vitesse daarmee qua vorm het op twee na slechtste team.

Bekerfinale AZ belangrijker

AZ heeft in drie van de laatste zes ontmoetingen aan het langste eind getrokken, Vitesse tweemaal. Die zes matches leidden tot een doelsaldo van 8-7, terwijl AZ thuis drie van de vorige zes bezoeken van Vitesse met winst afrondde en eenmaal verloor (9-6). Marko Vejinovic, Jeremy Helmer en Stijn Wuytens zijn geblesseerd aan de kant van AZ, Arnold Kruiswijk is absent bij Vitesse.

In theorie kan AZ nog nummer twee Ajax inhalen, maar de finale van volgende week zondag op het KNVB Beker programma lijkt toch een belangrijker doel. In dit soort situaties, en zeker gezien plek drie toch al zeker is, kan getwijfeld worden over de wil bij de Noord-Hollanders om tot het gaatje te gaan.

Wedden op AZ – Vitesse? AZ staat voor winst op 1.67, gelijkspel noteert 4.25 en winst Vitesse levert je bij de bookmakers 4.40 per ingezette euro op. Dat maakt de dubbele weddenschap op gelijkspel of winst Vitesse op 2.25 interessant.

Back To Top