Ga naar hoofdinhoud
Aftellen naar Ajax - PSV | Nog kansen voor AZ in Eredivisie?

Zondag om 16:45 uur speelt in Alkmaar AZ tegen Heerenveen. De gastheren staan na negen speelronden zesde met twaalf punten, de gasten uit Friesland twaalfde met tien punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Beide clubs starten elk seizoen met de ambitie, hoop en verwachting weer wat terrein goed te kunnen maken op de traditionele goede drie. AZ werd tien jaar geleden nog Eredivisie kampioen en wist afgelopen seizoen beslag te leggen op plek drie. Maar dit jaar lijkt het er niet in te zitten en wordt het nog een hele toer om achter de grote drie de best of the rest te worden.

AZ kan voorsprong niet vasthouden

Een van de zwaktes van AZ tot nu toe is het onvermogen om een voorsprong vast te houden. Het goede nieuws is dat de Noord-Hollanders in zes van de vorige negen eredivisiewedstrijden op 1-0 kwamen. Dat is na PSV en Ajax de (gedeeld) derde beste prestatie.

Maar dan komt het slechte nieuws: liefst vier keer lukte het vervolgens niet om toch drie punten binnen te slepen. Erger nog, het gemiddeld aantal punten dat uit die zes voorsprongen werd gepeurd is 1,3. Op FC Groningen na het slechtste rendement uit een 1-0 situatie. En dat hangt weer samen met de te open speelwijze van AZ, dat zoals dat heet een duel niet dood kan of wil maken.

SC Heerenveen aanvallend zwakker dan AZ

sc Heerenveen kampt een beetje met hetzelfde euvel, maar is aanvallend zwakker dan AZ, wat het nog schadelijker maakt om de zaken achterin niet op orde te hebben. Heerenveen heeft weliswaar vaker gescoord tot zover dan AZ (20 versus 18), maar de onderliggende cijfers wijzen op een zwakkere schotkracht. De Friezen schieten elf keer per wedstrijd op goal waarvan vijfmaal tussen de palen gericht, AZ zestien keer waarvan zesmaal on target.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

AZ – SC Heerenveen voorspellen

AZ heeft in vier van de vorige zes onderlinge duels gewonnen en eenmaal verloren. Thuis trad dezelfde verdeling op en was het totale doelsaldo uit de laatste zes confrontaties 12-5. Heerenveen heeft al driemaal vier of meer goals om de oren gekregen, wat geen enkel andere club tot nu toe is overkomen. En in 18 van de vorige 20 wedstrijden van AZ vielen er in totaal minstens drie goals.

Wedden op Eredivisie? AZ is favoriet voor de winst op 1.47, gelijkspel noteert 4.90 en gokken op winst Heerenveen levert je 5.60 x je inleg op bij een goede voorspelling. Iedereen die ook maar heel even naar de verrichtingen van deze twee kijkt, zowel naar het spelbeeld als naar de cijfers, zal direct ‘over de 2,5 goals’ voorspellen. De bookmakers doen dat ook, daarom staat die voorspelling op slechts 1.38. Dat is niet de moeite waard, maar de 2.05 op over ‘over 3,5 goals’ is aantrekkelijk genoeg. Je wint de weddenschap als er vier of meer doelpunten vallen.

Eredivisie Nieuws

Back To Top