Ga naar hoofdinhoud
AZ - Feyenoord: veel goals verwacht in de wedstrijd Eredivisie Getty

Zondag om 14:30 uur speelt AZ in Alkmaar tegen koploper Feyenoord. De gasten uit Rotterdam hebben na vijftien duels 36 punten, de thuisploeg heeft er 25 en staat daarmee vijfde in de Eredivisie.

AZ – Feyenoord

Beide ploegen speelden donderdag nog in de Europa League, waarin ze nog kans hadden om te overwinteren en dus voluit moesten gaan. Een voordeeltje was het dat ze alle twee thuis speelden, anders hadden ze door de reistijd amper gelegenheid gehad om zich serieus op deze confrontatie voor te bereiden.

Zowel AZ als Feyenoord heeft uit de laatste zes speelronden negen punten gepakt. Voor Feyenoord is dat gemiddelde van anderhalve punt per match onvoldoende om bovenaan te blijven staan. Ajax heeft inmiddels evenveel punten. De 6-1 van vorig weekend tegen kleine broer Sparta was daarom een opluchting. Eindelijk eens een wedstrijd waarin niet tot aan het laatste fluitsignaal geknokt moest worden.

AZ geeft kleur aan competitie

AZ heeft in deze jaargang van de Eredivisie nog geen thuiswedstrijd verloren. Uit zes optredens voor eigen publiek werden twaalf punten gehaald. Het publiek wordt ook altijd wel vermaakt in Alkmaar, want die zes duels leverden in totaal 22 goals op. In de laatste twaalf thuiswedstrijden in de competitie scoorde de club telkens minstens twee keer. Of je fan bent of niet, iedereen moet toegeven dat AZ al een paar jaar meer kleur geeft aan de Nederlandse competitie.

Prestaties Feyenoord uitstekend

In de afgelopen jaren deden de Noord-Hollanders het echter niet zo goed tegen Feyenoord. Van de zes recentste duels won AZ er maar eentje en verloor het er drie. Thuis is er wel een licht recent overwicht met drie keer winst en twee keer verlies plus eenmaal gelijk (totale doelsaldo 10-11).

Ondanks het dipje dat Feyenoord in november leek te hebben, zijn de prestaties over een langere termijn uitstekend. De Stadionploeg verloor slechts een van de 26 laatste eredivisiewedstrijden. Daarnaast is drie keer op rij minstens drie keer gescoord.

Voorspellingen AZ- Feyenoord

AZ noteert 3.10, gelijkspel @3.65 en winst van Feyenoord @2.16. De bookies van 888Sport verwachten veel goals, maar de 1.54 voor minder dan 3,5 goals zien we toch wel uitkomen.

Back To Top