Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie clubs op weg naar een zonnig trainingskamp

AZ – Feyenoord Eredivisie. Regerend landskampioen Feyenoord is kwetsbaar de laatste weken. AZ hoopt ervan te profiteren en Feyenoord zelfs voorbij te steken in de Eredivisie.

Het is geen geweldige maand september geweest voor Feyenoord. Het begon nog wel aardig met een 4-2 zege op Heracles Almelo, maar daarna begon ook de Champions League. Na de 4-0 nederlaag tegen Manchester City volgde een 1-0 verlies bij PSV. En na de 0-2 blamage tegen NAC en 3-1 bij Napoli staat Feyenoord zelfs al op vier keer verlies deze maand, ongekend voor de Rotterdammers.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ – Feyenoord Eredivisie

Gelukkig voor Giovanni van Bronckhorst is de datum van zondag 1 oktober, en bestaat er geen 31 september. Tegen AZ hoopt hij een goede maand in te luiden, een maand die Feyenoord zelfs vier keer achter elkaar in De Kuip laat spelen.

In de Eredivisie tegen PEC Zwolle en Ajax, in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk en in de beker tegen de amateurs van VV Swift. AZ verslaan zou voor Feyenoord een mooie opsteker zijn, en laat de club aansluiting houden met PSV én boven Ajax staan.

AZ wil zich ook herstellen in Eredivisie

De ‘last’ van Europees voetbal draagt AZ niet met zich mee, tot hun eigen spijt natuurlijk. Maar het gaf ze wel een prachtige seizoensstart. Na de nipte 3-2 nederlaag bij PSV volgden vier zeges op rij, vooral geïnspireerd door spits en goaltjesdief Wout Weghorst. Vorige week werden de Alkmaarders echter weer met de voetjes hard op de grond gezet. Twee makkelijk weggegeven penalty’s in de eerste acht minuten waren de doodssteek tegen Excelsior.

Tegen Feyenoord heeft AZ-trainer John van den Brom het ‘geluk’ dat de Rotterdammers hun twee centrale verdedigers missen, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Van den Brom zag dinsdag Renato Tapia helemaal de mist in gaan. “Je hebt te doen met zo’n jongen, maar ook met de rest van de laatste linie en de trainer. Aan de andere kant weet je ook: de volgende wedstrijd komt al snel. Je kunt dan niet te lang stilstaan en hebt snel het gevoel dat je het weer weg kan poetsen.” Zolang het maar niet tegen AZ gebeurt, zal Van den Brom denken.

Van Bronckhorst moet schuiven bij Feyenoord

Personele problemen had Giovanni van Bronckhorst natuurlijk al eerder bij Feyenoord. Want het gemis is natuurlijk groot van zijn twee centrale verdedigers, maar nog meer van zijn spits Nicolai Jorgensen.

Michiel Kramer was dinsdag niet fit, maar zelfs als hij fit is, kan hij Feyenoord niet dragen. En als de aanvallende kracht dan afhangt van alleen buitenspelers Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius, is Feyenoord extra kwetsbaar.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Gokken op AZ – Feyenoord

Een Eredivisie voorspelling doen? Bookmaker Mr Green houdt ondanks de malaise vertrouwen in Feyenoord. Met odds van 2.32 zijn ze licht favoriet, tegen 2.88 voor AZ.

Ik denk dat de Alkmaarders wel een stuntje kunnen uithalen in eigen huis tegen een kwetsbaar Feyenoord. En wat is dan beter dan een wincast van winst voor AZ met een goal van Wout Weghorst op 5.20?

Back To Top