Ga naar hoofdinhoud
Bekerwedstrijden laatste 16 voorspellen: preview en tips

De prijzen in Nederland worden in een week verdeeld: PSV is Eredivisie kampioen en dit weekend pakt AZ of Feyenoord de KNVB Beker. Maar ook daarna is er nog spanning.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ – Feyenoord KNVB Beker

In de Eredivisie lijken de eindklasseringen voor de bekerfinalisten al lang duidelijk: AZ staat derde en lijkt Ajax niet meer te kunnen inhalen met een verschil van vijf punten. Feyenoord kan niet meer stijgen of dalen vanaf de huidige vierde plek. Voor beide clubs stonden de afgelopen weken dus vooral in het teken van deze finale van de KNVB Beker: een echte prijs en mogelijk een mooi Europees ticket voor volgend jaar.

Europa League – wat gaat het worden?

Maar daar is nog veel onduidelijkheid over. Momenteel is er voor de winnaar van de KNVB Beker een plek in de derde voorronde van de Europa League, de verliezer gaat op basis van de stand in de Eredivisie naar de tweede voorronde van de Europa League. Maar het kan ook zomaar zijn dat de bekerwinnaar meteen instroomt in de groepsfase van de Europa League.

Wat dat betreft moeten AZ en Feyenoord hopen dat ofwel Arsenal ofwel Olympique Marseille de Europa League wint. Als een van die clubs wint en zich niet via de competitie plaatst voor de Champions League, schuift het directe Europa League-ticket van die club door naar de Nederlandse bekerwinnaar. Hoe dan ook, de KNVB Beker winnen is voor zowel AZ als Feyenoord van groot belang.

Feyenoord in bloedvorm naar De Kuip

Het seizoen van Feyenoord leek al heel snel een verloren seizoen: vijf nederlagen in de Champions League en daarmee Europese uitschakeling, en de landstitel in de Eredivisie verdween al snel uit zicht. Maar vanaf half maart begon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zich goed te herpakken. En toevallig begon dat met een 2-1 thuiszege op AZ. Daarna volgden nog eens vijf overwinningen op rij, met liefst 21 goals.

En dat is niet zo gek, gezien de voorste twee linies: op het middenveld Robin van Persie geflankeerd door Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi, met een voorhoede van Sam Larsson, Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra. De verdediging laat nog wel eens een goal toe, maar met gemiddeld vier goals over de laatste tijd is dat geen probleem.

AZ hoopt op Weghorst en Jahanbakhsh

Vorig jaar pakte Jörgensen de topscorerstitel, het jaar ervoor was het Vincent Janssen als eerste AZ-speler na Kees Kist in 1979/80. Dit seizoen heeft AZ twee goalgetters in de voorhoede staan die nog meedoen om die titel: Alireza Jahanbakhsh voert de lijst aan met 18, Wout Weghorst heeft er 16. Een leuk prijsje, maar het liefst willen zij en AZ natuurlijk de beker winnen.

Het is echter een goede indicatie voor hun gevaar: vooral Jahanbakhsh is op dreef met vier goals in de laatste twee wedstrijden. Wat dat betreft is de grootste opdracht voor Feyenoord om dat dubbele gevaar van AZ te neutraliseren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op bekerfinale AZ – Feyenoord

Gokje wagen? AZ is officieel de thuisploeg, maar het is natuurlijk Feyenoord dat De Kuip het beste kent. Bookmaker Kroon Sport geeft met een quotering van 2.09 op winst, de Rotterdammers dan ook de favorietenrol. Een overwinning van AZ levert je 3.25 per ingezette euro op.

Gezien de recente resultaten is het natuurlijk hopen op veel goals. Minimaal drie goals noteert al 1.56, minimaal vier staat op 2.39. Both teams to score staat al op een leuke 1.47. Both teams to score – No Draw (geen gelijkspel) staat nog iets mooier op 2.11.

Back To Top