Ga naar hoofdinhoud
AZ – FC Utrecht voorspellingen wedstrijd Eredivisie Getty

AZ – FC Utrecht Eredivisie. Met de slechte Nederlandse prestaties in Europa wordt Europees voetbal steeds moeilijker. AZ en FC Utrecht willen mee blijven doen om plekken in de Europa League.

Het seizoen begon nog zo goed voor het AZ van trainer John van den Brom in augustus. Ze verloren weliswaar van met 3-2 van PSV, maar legden een goede partij op de mat. Daarna volgden opeenvolgende overwinningen tegen ADO Den Haag, Vitesse, NAC Breda en Sparta. Drie wedstrijden later is daar maar één schamel puntje bijgekomen, en dat is onder de maat voor AZ.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ – FC Utrecht Eredivisie

Thuis kreeg AZ klop van zowel Excelsior als Feyenoord (0-2 en 0-4 respectievelijk), en vorige week kwam het niet verder dan 1-1 bij FC Groningen. Zout in de wonden van de Alkmaarse club is ook nog dat de blessures zich aaneen rijgen. Was het in het eerste duel nog Calvin Stengs die zich zo blesseerde dat hij de rest van het Eredivisie seizoen mist, begin deze maand overkwam Marko Vejinovic hetzelfde. En dan zijn voor dit duel ook nog eens Ron Vlaar en Rens van Eijden geblesseerd.

Hopen op Weghorst en Jahanbakhsh

Gelukkig voor de fans en de club heeft AZ altijd genoeg voetballend vermogen in de breedte, met af en toe een nieuw talent. John van den Brom zal tegen FC Utrecht hopen dat zijn aanvallers vroeg het verschil kunnen maken.

Als Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh op dreef zijn, en spelers als Guus Til en Joris Overeem scherp, kan de verzwakte defensie worden gecompenseerd. Of nieuwkomer Fredrik Midtsjo laat ineens zien waarom hij bij AZ thuishoort.

FC Utrecht wil aanval AZ afstoppen

Misschien is FC Utrecht wel de perfecte tegenstander voor AZ om uit het dal te klimmen. Want de Utrechters staan niet alleen in punten gelijk met AZ, het heeft ook nog eens een hele kwetsbare defensie. Met 15 tegengoals tot nu toe doen alleen Roda JC (17) en Willem II (19) het slechter. Vooral de 4-0 nederlaag tegen FC Twente en 1-7 afstraffing door PSV vorige maand kwamen hard aan in Utrecht.

Erik ten Hag bondscoach?

Het zal in elk geval niet aan Erik ten Hag liggen. De trainer van FC Utrecht moet roeien met de riemen die hij heeft. Met de vijfde plaats in Eredivisie seizoen 2015/16 en vierde plaats vorig seizoen heeft hij laten zien dat hij als trainer veel in huis heeft. Niet voor niets wordt er al stevig gepleit voor Ten Hag als nieuwe bondscoach van Oranje. Maar eerst moet hij FC Utrecht nog naar het linkerrijtje leiden. De 3-1 tegen Heerenveen vorige week was een goede ommekeer na een zwakke periode, maar het moet structureel beter.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op AZ – FC Utrecht

Voorspellingen Eredivisie. Bookmaker Mr Green heeft vertrouwen in een ‘herrijzenis’ van AZ. De Alkmaarders krijgen thuis odds van 2.02 op winst, tegen 3.20 voor FC Utrecht. De ‘beide teams scoren’ lijkt bijna een intikkertje met 1.46. Kijk daarom liever naar bijvoorbeeld de 2.35 op minimaal vier goals in Alkmaar, dat heeft ook een goede kans mijns inziens.

Back To Top