Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie vandaag voorspellingen: ADO Den Haag - Excelsior: klein kansje om nacompetitie te ontlopen | Getty

Zaterdag 15 december om 19:45 uur speelt AZ thuis tegen Excelsior. De Alkmaarders staan na vijftien wedstrijden in de Nederlandse competitie zesde met 22 punten, de Rotterdamse gasten moeten het voorlopig doen met plek dertien en zestien punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Blessureleed AZ

Het lukt AZ maar niet om een zegereeks aan elkaar te rijgen. Twee zeges na elkaar, dat is tot nu toe het maximum van de Noord-Hollanders. En thuis in het Afas Stadion gaat het met negen punten uit zeven duels ook niet naar behoren voor een club die structureel tot de subtop wil behoren. AZ zweeft nu qua positie en spelniveau tussen subtop en middenmoot, en kan pas een realistische hoop op die vurig gewenste zegereeks hebben als de enorme rij blessuregevallen kleiner wordt. Myron Boadu, Bjorn Johnsen, Marko Vejkinovic, Jonas Svensson: ze zullen er vermoedelijk dit weekend niet bij zijn.

Bij offday Excelsior gaat het helemaal mis

Een analyse maken van Excelsior is eenvoudig. Je hoeft alleen te kijken naar de kolom met tegendoelpunten. Daar prijkt het getal veertig, veruit het hoogste aantal in de eredivisie. Alle zeven keer dat Excelsior een speelronde verloor gebeurde dat met een marge van minstens twee goals. Als de Rotterdammers een offday hebben dan gaat het dus gelijk wel heel erg mis. En blijven knokken tot aan het einde is ook geen kenmerk van Excelsior. Het doelsaldo over alleen de tweede helft is 10-29, ook met afstand de zwakste prestatie van alle eredivisionisten.

AZ – Excelsior wordt een goalfestijn

Beide clubs hebben twee van de vorige zes onderlinge wedstrijden gewonnen en in die periode is het totale doelsaldo 10-10. Ook thuis in Alkmaar wist AZ maar twee van de laatste zes ontmoetingen in winst om te zetten (10-9). AZ heeft in acht van de vorige tien eredivisiewedstrijden minstens tweemaal het doel getroffen, Excelsior heeft vijf van de laatste zes competitieduels minstens drie goals toegelaten. Kortom, dit lijkt uit te draaien op een goalfestijn.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? AZ staat op 1.23 voor de winst, gelijkspel op noteert 6.00 en winst Excelsior levert je 12.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. De bookmakers zien het ook niet gebeuren dat er amper goals vallen. Nul goals noteert dan ook maar liefst 30.00, een wel heel extreem hoge notering voor 0-0. Maar de beste weddenschap is de 1.86 op minstens vier treffers.

Back To Top