Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen AZ Alkmaar - FC Utrecht Eredivisie gokken | Getty

Ajax deed afgelopen zondag niet alleen zichzelf een plezier door PSV met 3-0 te verslaan, maar ook AZ. De Alkmaarders staan gelijk met Ajax en laten zich niet zomaar afpoeieren.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

AZ – Ajax: Keizer wil dodelijk Ajax zien

De titelstrijd ligt na afgelopen zondag weer helemaal open. In de eigen Johan Cruijff Arena liet Ajax koploper PSV alle hoeken van het veld zien. De bonus voor Ajax kwam midweeks: zelf wonnen de Amsterdammers met 3-1 van Excelsior, terwijl PSV op bezoek bij FC Groningen twee hele dure punten liet liggen.
Ajax staat nu vijf punten achter op PSV, maar heeft inmiddels wel meer gescoord: 49 om 44 goals. Een gemiddelde van 3.1 goal per wedstrijd, met 21.9 schoten per wedstrijd – het hoogste van de top 5 Europese competities plus de Eredivisie volgens onderzoek van Tussen de Linies.

Toch wil trainer Marcel Keizer dat zijn ploeg dominanter is en de hoop wegneemt bij de tegenstander. “We kregen tegen Excelsior veel mogelijkheden en hebben het publiek vermaakt. Maar stom dat we die goal tegen kregen. Daardoor leek het alsof Excelsior nog in de wedstrijd zat. Het werd nog lang billenknijpen. Toch houd ik een goed gevoel over aan ons voetbal. We spelen met lef, maar we moeten wel dodelijker zijn.”

Defensieve zorgen bij Ajax

Maar het inlopen op PSV gaf de trainer van Ajax toch wel een erg goed gevoel. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Vijf punten, terwijl sommigen misschien hadden gedacht dat het er dertien zouden zijn nadat PSV hier op bezoek was.”

Smetje op de wedstrijd tegen Excelsior was wel het uitvallen van Maximillian Wöber. “Hij klaagt over de knie en heup. De wedstrijd tegen AZ is onhaalbaar, denk ik”, aldus Keizer. En dat is een tegenvaller, want hij had al zo weinig verdedigers om op te stellen. “Maar we hebben zat spelers bij Ajax, dus zullen er tegen AZ echt wel vier spelers achterin staan.”

Sterke reeks AZ en John van den Brom

Door de goede afgelopen week heeft Ajax 13 punten gehaald uit de laatste vijf duels. Slechts twee andere clubs kunnen dezelfde cijfers overleggen: FC Utrecht en de tegenstander van Ajax dit duel, AZ. De ploeg van John van den Brom moest dinsdag een gelijkspel toestaan tegen PEC Zwolle, na vier overwinningen op rij in de Eredivisie.

Maar tegen de klassieke drie moet AZ nog het eerste puntje pakken dit seizoen. De Alkmaarders verloren al van PSV en Feyenoord, dus wil Van den Brom graag een prestatie tegen Ajax. “We spelen allebei geen Europees voetbal, dus wat dat betreft is het ook wel lekker om eens zo’n week als deze te hebben. We staan er op de ranglijst goed voor, maar één van onze doelstellingen is om tegen clubs uit de top drie beter voor de dag te komen. We zijn nu een stuk verder dan voorheen, dus dan moet het maar een keer gebeuren.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen AZ – Ajax

Bookmaker Mr Green zet AZ neer als underdog, maar ziet ze niet als kansloos: winst van AZ staat op 3.35, winst van Ajax op 2.04. Een gelijkspel heeft odds van 3.65. Ik verwacht een open wedstrijd, dus kijk daarom naar ‘both teams to score’ op 1.50, of – met iets meer winstmarge – minimaal vier goals op 2.60. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top