Ga naar hoofdinhoud
Athene - Ajax gokken Champions League uitslag | Getty

Vandaag om 18:55 uur speelt Ajax uit tegen AEK Athene in de vijfde speelronde van de Champions League. De Amsterdammers kunnen zich met winst plaatsen voor de knock-out fase van het miljoenenbal. En zelfs gelijkspel of verlies kan voldoende zijn, maar dan zal Benfica later vanavond uit tegen Bayern München moeten verliezen. De marge tussen Ajax en Benfica is immers vier punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De gesmeerde machine van Ajax

Ajax kennende is het vizier niet omlaag, maar omhoog gericht. De Amsterdammers kunnen ook nog ‘gewoon’ groepswinnaar worden. Geen hele gekke gedachte, want AEK werd thuis al met 3-0 over de knie gelegd, en uit bij Bayern verzuimde Ajax de drie punten mee naar huis te nemen (1-1). Daarom kan trainer Erik ten Hag er niet op vertrouwen dat de Duitse kampioen eenvoudig van Benfica wint, want de Rekordmeister is absoluut niet meer de onfeilbare machine van de afgelopen vijf jaar.

Wie zet Ten Hag in de spits?

Ajax heeft ondertussen wel een gesmeerde machine in elkaar gezet. Alle radertjes werken momenteel subliem, met als grootste vraagteken nog wel wie Ten Hag de komende maanden in de spits wil zetten. Komt Kasper Dolberg snel genoeg terug op zijn niveau van twee jaar terug of grijpt good old Klaas-Jan Huntelaar zijn kans?

Of schuift Dusan Tadic op naar het midden van de aanvalslinie? Van deze drie namen is hij voorlopig de enige met een treffer in de Champions League. Vier van de zes goals kwamen van verdedigers: Tagliafico en Mazraoui.

Basisplek Donny van de Beek

Hoe dan ook, Hakim Ziyech zal helaas in de Champions League wedstrijd Athene – Ajax ontbreken. Donny van de Beek is daardoor verzekerd van een basisplek en de voorste drie bestaan vermoedelijk uit Tadic, Dolberg en Neres. Kortom, de ploeg die afgelopen weekend in de Eredivisie NAC met 3-0 versloeg.

Bij AEK bestaat de kans dat Livaja en Mantalos voor het eerst dit seizoen meespelen. Iets moet anders bij de Grieken, die nog nul punten hebben. Ajax heeft twaalf Europese duels op rij niet verloren.
In de eigen competitie gaat het AEK ook niet voor de wind: plek vijf met al elf punten minder dan PAOK. Bovendien wisten ze drie speelronden op rij niet te winnen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

AEK Athene – Ajax voorspellingen

Wedden? Inzetten op winst Ajax levert je 1.76 x je inleg op, gelijkspel noteert 3.85 en winst Athene 4.90. AEK weet met nog een uitwedstrijd tegen Benfica voor de boeg dat de hoop op overwinteren ijdel is. Krachten sparen voor de Griekse competitie is geen onlogisch devies. De 1.76 op winst voor Ajax is gezien deze context attractief genoeg.

Back To Top