Ga naar hoofdinhoud
Assaidi weer in Eredivisie? Na AZ heeft Wesley Hoedt het prima bij Lazio Getty

Wesley Hoedt ruilde na het seizoen 2014/2015 de Eredivisie (AZ Alkmaar) in voor het Italiaanse Lazio Roma, maar heeft nog geen vaste rol in de defensie weten te bemachtigen. Toch heeft de verdediger het, ondanks minder voetbal dan gehoopt, goed naar zijn zin aangezien het naar zijn zeggen ‘nooit saai is in Rome’.

Na Eredivisie wennen voor Hoedt

“Voetbal is hier net politiek en dat heeft echt zijn charme. De Eredivisie is een mooie competitie, maar er zit verder geen verhaal omheen. De Serie A heeft veel verschillende dimensies, maar die moet je wel leren begrijpen”, aldus Hoedt in een interview met Voetbal International.

De 22-jarige verdediger vervolgt zijn verhaal: “Status en aanzien spelen een grote rol. Als in Nederland een jonge en oude speler gelijkwaardig zijn, krijgt de jonge speler vaak de voorkeur vanwege zijn potentie. Hier is dat precies andersom. Hier kiest een trainer dan op basis van status, leeftijd en respect voor de oudere speler. Daar heb ik erg aan moeten wennen. Daarom ben ik er ook trots op hoe ik me hier staande houd.

Ik kwam vorig jaar gratis over van AZ, vertegenwoordigde dus geen investering en er was dus helemaal geen extra druk om mij te laten spelen. Toch heb ik inmiddels meer dan veertig wedstrijden voor Lazio gespeeld.”

Assaidi: hoop op terugkeer Eredivisie

Oussama Assaidi heeft zijn contract bij Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten per direct laten ontbinden. De voormalig vleugelspeler van onder meer sc Heerenveen kwam in het afgelopen half jaar amper aan spelen toe. De 28-jarige speler heeft sinds zijn vertrek uit de Eredivisie en Nederland, weinig geluk. In 2012 werd hij overgenomen door Liverpool, waar hij nooit een vaste waarde werd. Via een uitleenperiode bij Stoke City kwam de vleugelspeler uiteindelijk terecht bij Al Ahli.

Na vier jaar afwezigheid hoopt de 17-voudig Marokkaans international op een terugkeer naar Nederlands hoogste voetbaldivisie. Als hij zijn oude vorm uit de periode bij sc Heerenveen kan halen, dan zal hij zeker een versterking zijn voor Nederlandse clubs.

Gokken op Eredivisie

Inzetten op Eredivisie wedstrijden is dit weekend interessant voor met name de wedstrijden van Feyenoord en AZ. Gaat laatstgenoemde punten verspelen in Limburg? Zet in op de Asian Handicap weddenschap Roda +1AH met de quotering van 1.70 bij de goksites. Feyenoord speelt tegen Zwolle. Een uitstekende bet is Zwolle +1AH  met de odd van 3.30. Uiteraard kun je nu ook al wedden op de Eredivisie kampioen!

Back To Top