Ga naar hoofdinhoud
Arjen Robben terug in Eredivisie toto voorspellingen Getty

Dat was het dan. Arjan Robben heeft 96 keer het Oranjeshirt aangetrokken. Na de nutteloze 2-0 zege op Zweden van dinsdagavond zet hij een punt achter zijn interlandcarrière. In januari wordt hij 34 jaar. Laten we proberen om de beste Nederlandse speler van deze eeuw (oké, tot nu toe) terug te krijgen op de Nederlandse velden.

Vanaf zijn transfer van FC Groningen naar PSV in 2002 als achttienjarige tot en met zijn huidige rol bij Bayern München is Arjen Robben belangrijk geweest voor zijn team. Hij was vaak en soms ook lang geblesseerd, maar had na het herstel geen lange aanloopperiode nodig om direct weer te schitteren. En hij staat vierde op de lijst met meeste speeltijd namens Nederland op EK’s en WK’s.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Arjen Robben terug in Eredivisie

Zou het niet mooi zijn als de Bedummer terugkeert in de Eredivisie? Momenteel staat hij op 102 eredivisiewedstrijden, waarin hij 25 keer scoorde en 21 assists gaf. En ontiegelijk veel dribbels, passeeracties, flitsende sprints met de bal aan een touwtje en opzwepende gebaren naar teamgenoten. Met Robben in het veld gebeurt er altijd wat.

Bij Bayern lijkt hij geleidelijk op het zijspoor te worden gezet. In de Bundesliga deed hij 332 minuten mee, van de 630 maximaal beschikbare minuten tot nu toe. Net iets meer dan de helft dus. En blessures spelen daar ook een rol in. Maar kan het ook niet zo zijn dat de Duitse competitie simpelweg te veeleisend is voor de veteraan? De duels te fel, de fysieke power te fors, het spelpeil mentaal belastend.

Daarom kan Arjen Robben beter de grens weer oversteken en een vaderlandse club opzoeken, of dat nou jeugdliefde FC Groningen, PSV of een pikante switch naar Feyenoord of Ajax is. Bij twaalf van de zestien eredivisieclubs loopt het aantal bezoekers terug. Laat Robben op afscheidstournee gaan en elk stadion puilt prompt weer uit.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Ajax en Feyenoord willen weer publiek bij Klassieker

Stel je voor, Arjen Robben die in de laatste dagen van zijn loopbaan nog even de Klassieker meepikt. Sinds 2009 zijn er geen fans van de bezoekende club meer welkom bij de Klassieker. Beide clubs werken eraan om die maatregel vanaf volgend seizoen terug te draaien. Dan is wel toestemming nodig van beide burgemeesters.

Eredivisie voorspellingen. Op de 22 oktober vindt de Klassieker plaats in de Kuip. Feyenoord noteert 2.40, gelijkspel 3.40 en winst Ajax staat op 2.85.

Back To Top