Ga naar hoofdinhoud
Arek Milik voor 30 miljoen naar Napoli - Ajax zoekt naarstig vervanger Getty

Eredivisie transfers. De competitie staat op het punt van beginnen, maar Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe goalgetter. Na de verkoop van Arek Milik aan Napoli zal snel moeten worden gehandeld.

Arek Milik recordtransfer Eredivisie

Meer dan 30 miljoen euro ontvingen de Amsterdammers voor de 22-jarige aanvaller. Twee jaar geleden werd hij nog voor tien keer minder gehaald van Bayer Leverkussen, dus in financieel opzicht heeft Ajax goed geboerd. Eerder zaten de onderhandelingen nog klem, waarna Ajax bij monde van technisch directeur Marc Overmars liet weten dat de Poolse international dit seizoen in Amsterdam zou blijven. Tot Napoli met een bod kwam dat de penningmeester niet kon weigeren.

Vooralsnog zet trainer Peter Bosz de Deense aanvaller Kasper Dolberg neer in de punt van de aanval. Maar iedereen beseft dat er niet gedurende het hele seizoen op de talenten van een pas achttienjarige kan worden gesteund. Er is een oudere, doorgewinterde aanvaller nodig, of in de woorden van Overmars, een “volwaardige vervanger”.

De schatkist zit in elk geval vol genoeg, de vraag is echter wie er naar de Eredivisie kan worden gelokt.

Vitesse – Ricky van Wolfswinkel

In elk geval hoeft Ajax zich niet te richten op Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller is na een paar buitenlandse avonturen terug op het oude nest: Vitesse. Tot 2009 kwam de inmiddels 27-jarige Van Wolfswinkel uit voor Vitesse, daarna droeg hij het shirt van FC Utrecht, in 2011 dat van Sporting Lissabon en vanaf 2013 kwam hij in dienst van Norwich. In Portugal ging het uitstekend, in Engeland stokte zijn carrière.

Bij Sporting maakte Ricky van Wolfswinkel in 55 competitieduels 28 goals. Maar in drie seizoenen in de Premier League bleef de teller steken op zeven goals. Dat zijn er minder dan zijn aantal goals voor Vitesse: acht. Blijft hij dit seizoen fit, dan zal hij dat aantal toch minstens kunnen verdubbelen.

Zenit heeft oogje op PSV’er Davy Pröpper

Zenit Sint-Petersburg is aan het voorsorteren op een eventueel vertrek van Axel Witsel. En dat heeft weer te maken met pre-transfer-perikelen bij Juventus. De Italianen lijken Paul Pogba te gaan verkopen aan Manchester United en hebben dan weer een oogje op Witsel om dat gat op te vullen. Kortom: zodra de duizelingwekkende deal rond Pogba eindelijk is beklonken (voor naar verluidt 120 miljoen euro), dan kan Davy Pröpper van PSV ook zijn koffers pakken. Mits hij interesse heeft in de Russische competitie, al is het in het hedendaagse voetbal zo dat geld ook de meest rigide opinie vloeibaar maakt.

Back To Top