Ga naar hoofdinhoud
Alleen Arek Milik en Adam Nemec uit Eredivisie op EK Getty

Het Europees kampioenschap voetbal 2016 moet het stellen zonder Nederland, terwijl ook de Nederlandse Eredivisie amper vertegenwoordigd wordt. Alleen Arek Milik van Ajax en Adam Nemec van Willem II zijn vanaf vrijdag 10 juni te bewonderen in Frankrijk. Wel zijn er 21 spelers actief, die ooit hun brood verdienden op de Nederlandse velden.

Arek Milik aast op transfer

Blijft Arek Milik voor een derde seizoen bij Ajax, of dwingt de Poolse spits deze zomer een transfer af naar een hoger aangeslagen club? Het schijnt dat Milik ontevreden is over de manier waarop hij afgelopen seizoen werd behandeld door Frank de Boer. De voormalige trainer van Ajax zette Milik enkele keren op de bank. Na de winterstop voorkwam Milik met een stroom doelpunten dat hij wederom werd geparkeerd.

De 22-jarige spits is een sluipmoordenaar, maar wel een die ook best nuttig kan zijn op dieper geleden posities op het veld. Maar zijn kracht is zichzelf aanspeelbaar maken in het strafschopgebied, om vervolgens met zo weinig mogelijk balcontacten het net te vinden. Afgelopen seizoen maakte hij in 40 optredens, 23 goals voor Ajax. Sinds hij voor Polen scoorde tegen Duitsland, tijdens de EK-kwalificaties, geniet hij schier oneindig krediet.

Adam Nemec ruziet bij Willem II

Eigenlijk kunnen we Nemec al geen eredivisionist meer noemen. De Slowaak is op 20 mei van dit jaar opgestapt bij Willem II. Zijn contract liep af en van beide kanten was er weinig interesse in een verlenging. In tien optredens kwam hij niet tot scoren. Voor Slowakije was hij in zeven kwalificatieduels wel driemaal trefzeker.

Toch nog een oranje tintje op Euro 2016

Wie niet meteen zijn loyaliteit, support en emotionele toewijding wil geven aan buurlanden België en Duitsland, kan op een andere manier spotten naar Nederlandse invloeden op het EK 2016. Zo is bijvoorbeeld topscheids Björn Kuipers present. Nu Oranje niet in zijn weg zit, maakt hij kans op het fluiten van de EK finale.

Daarnaast herbergt de Zweedse selectie liefst zeven spelers die ooit in de Eredivisie uitkwamen, waaronder Zlatan Ibrahimovic (Ajax), John Guidetti (Feyenoord) en Andreas Isaksson (PSV). Bij AZ en Feyenoord zijn ze Graziano Pellè nog niet vergeten, terwijl Alfred Finnbogason het beste jaar uit zijn loopbaan beleefde bij sc Heerenveen. Hij werd topscorer van de Eredivisie in 2014.

Back To Top