Ga naar hoofdinhoud
Wedden Ajax: Waarom is er altijd heisa rond Hakim Ziyech? Getty

Eredivisie. Het gat van zeven punten met PSV is nog te overbruggen, maar dan moet Ajax wel scherp blijven. Binnen de selectie was er gisteren nog even wat wrevel.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax: Hakim Ziyech onder vuur van fans

Sinds zijn komst naar Ajax is Hakim Ziyech een van de meest besproken spelers. Sommigen noemen hem de beste speler van de Eredivisie, anderen vinden hem soms pedant, en hoe zit het nu met zijn talloze – vaak kansloze – schoten van afstand? Tegen NAC Breda gisteren was hij niet altijd op zijn best, waardoor hij op een gegeven moment uitgefloten werd door supporters van Ajax, nota bene in de Johan Cruyff Arena.

Toen hij in blessuretijd de 3-1 maakte tegen NAC Breda, maakte hij daarom een aantal gepikeerde gebaren richting diezelfde supporters. En dat terwijl hij eerder nog wel eens zei dat hij zulke dingen makkelijk van zich af kon laten glijden. Gisteren liet hij zich dus gaan. “Als het niet de eerste keer is, trek je het je persoonlijk aan. Als ze in het algemeen gaan fluiten, dan snap ik het wel, maar je moet niet op de man spelen. Als ik een bal verlies, hoor ik het gefluit. Tuurlijk verlies je weleens een bal, maar ik speel ook niet altijd negens en tienen.”

Joël Veltman sust Hakim Ziyech

Daarom was aanvoerder Joël Veltman ook niet blij met de gebaren van Ziyech. “Er wordt inderdaad af en toe gefloten. Als supporter zijnde ben je kritisch, zeker als Ajax-supporter. En dat mag, anders ben je geen Ajax-supporter of –speler. Maar ik ben het niet eens met zijn gebaren. Dat is gewoon niet goed. De volgende keer zal hij dat niet meer doen, dat zei ik hem ook al op het veld. Maar het is niet zo dat ik als vader en zoon even zeg ‘kom even bij me’. Ik heb het gezegd op het veld en hij weet het zelf ook wel.”

Van Bronckhorst verdedigt wissel

De meest verrassende uitslag van het weekend was natuurlijk de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij VVV-Venlo. Net als bij de 3-1 zege op ADO Den Haag wisselde trainer Giovanni van Bronckhorst zo’n tien minuten voor tijd Nicolai Jörgensen voor Robin van Persie. Enige verschil was dat het gisteren nog 0-0 stond, terwijl de wedstrijd tegen ADO al praktisch gewonnen was. Door de nederlaag is de achterstand op PSV nu 19 punten.

“Ik vond dat wij niet alles open moesten zetten achterin”, vertelt Van Bronckhorst over de wissel. “Ik heb even getwijfeld om Robin erachter te zetten, maar koos toch voor Nico omdat we de wedstrijd in handen hadden. Met Robin koos ik voor een iets andere spits, iets frisser, andere kwaliteiten. Je zag dat zij alleen gevaarlijk werden uit counters. Daarin moeten wij goed staan en zorgen dat je de goal niet tegenkrijgt. Na de wissel veranderde het spelbeeld niet, maar bij de lange bal staan we achterin niet goed. Dáárdoor verliezen we de wedstrijd, niet omdat ik zo wissel.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Inzetten op de titelstrijd kan alleen op Ajax en PSV eigenlijk, op de topscorer heb je meer keuzes. De twee mannen met 12 goals staan bij bookmaker Mr Green bovenaan: Hirving Lozano op 2.25 en Steven Berghuis op 2.75. Marco van Ginkel heeft 10 goals en noteert 8.00 op de topscorerstitel. David Neres (9 goals) is een outsider op 9.00. Meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top