Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Ajax en de Younes soap + Bero naar Vitesse Getty

Het wordt voor Ajax een zware kluif om nog van Amin Younes af te komen. De Duitse buitenspeler heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij de Amsterdammers, viel daardoor ook af voor de Duitse selectie voor het WK 2018 en is nu afgewezen door Wolfsburg.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax en Younes

Een korte samenvatting: Younes begon afgelopen seizoen nog als basisspeler bij Ajax en hield daardoor Justin Kluivert, inmiddels getransferd naar AS Roma, buiten de eerste elf. Maar in de winterstop mislukte een transfer naar Napoli om nog onbekende redenen. De Duitser hield het op prive omstandigheden, de Italiaanse club meent dat hij heeft getekend en na de zomer zich moet melden. En vervolgens weigerde hij een keer om vanaf Ajax’ bank op te staan om in te vallen. Hij werd teruggezet naar Jong Ajax en vervolgens definitief op een zijspoor gezet. Zijn contract loopt overigens binnenkort af.

Ook geen Wolfsburg

Weg interlandloopbaan (al had hij de Mannschaft niet kunnen redden in Rusland), weg opwaarts bewegende carrière. En dat terwijl Younes door insiders bij Ajax wordt getypeerd als een vriendelijke en behulpzame jongen. Hoe voorgaande akkefietjes dan toch konden gebeuren is raadselachtig. Nu is dus ook de flirt met Wolfsburg afgekapt. Misschien speelt mee dat Napoli dus nog steeds claimt dat hij heeft getekend. Wolfsburg kan dat soort kwesties missen als kiespijn na een lastig seizoen waarin ternauwernood degradatie werd afgewend.

Wout Weghorst heeft zich wel aangesloten bij de Duitsers. Wolfsburg heeft nu een kleine Nederlandse kolonie met ook Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer.

Bero naar Vitesse

Vitesse heeft Matus Bero van Trabzonspor overgenomen. De 22-jarige aanvallende middenvelder werd in geboorteland Slowakije al tweemaal landskampioen met Trencin. De technisch directeur Marc van Hintum legt uit wie ze in huis hebben gehaald: “Matus is een aanvallend ingestelde middenvelder. Hij is altijd op zoek naar dreiging en heeft veel diepte in zijn spel. We zijn er allemaal van overtuigd dat Matus iets extra’s aan Vitesse kan toevoegen.”

Fans zullen moeten oefenen op het herkennen van de gezichten en namen. Vitesse heeft namelijk naast nieuwe trainer Leonid Sloetski ook Khalid Karami (Excelsior), Rasmus Thelander (FC Zürich), Oussama Darfalou (USM Alger), Max Clark (Hull City) en Jake Clarke-Salter (gehuurd van Chelsea) aangetrokken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top