Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht

Eindelijk is het Ajax gelukt een oefenduel te winnen. Bij de vijfde poging was het raak, al kwam er wel een onbekende en vermoedelijk niet beresterke tegenstander aan te pas. De Franse derdeklasser AS Béziers werd met 2-0 verslagen.

De goals werden gemaakt door Daley Sinkgraven en Richario Zivkovic, twee namen die afgelopen seizoen zeer weinig voorkwamen in het eerste van Ajax. Later op de donderdag werd er wederom geoefend, tegen Olympique Marseille, dat de Amsterdammers op 2-2 wist te houden.

Ajax dinsdag in Champions League

De nieuwe trainer Peter Bosz houdt de stemming er in. Hij zag “een Ajax dat hoog druk zet, dat in balbezit ook goed voetbal speelt, dat kansen creëert”. Dinsdag moet de nummer twee van vorig seizoen al om het eggie spelen. In de voorronde van de Champions League wacht PAOK Saloniki.

Riechedly Bazoer speelde tegen Marseille op het middenveld en wist te overtuigen, terwijl hij tot nu toe toch bekend stond als verdediger.

Overigens is een langer verblijf van Zivkovic in de selectie van Bosz onzeker. De vorige twee seizoenen, sinds hij werd aangetrokken van FC Groningen, werd de spits aan Willem II uitgeleend. Met name FC Utrecht toont interesse in de negentienjarige speler en een eventuele koop is ook niet uitgesloten.

Henk Fraser: Vitesse tussen vier en acht

Voor Henk Fraser, de nieuwe trainer van Vitesse, is het niet lastig om een ambitie uit te spreken. Geen vaag gedoe over linker en rechterrijtjes, maar een concretere doelstelling: eindigen tussen de plekken vier en acht. Vorig jaar werden de Arnhemmers negende.

“Het is een mooie en zware uitdaging, maar ik denk dat we dat kwalitatief wel aan moeten kunnen”, aldus Fraser. Veel meer zit er wat hem betreft niet in, want: “Ook met deze selectie is er ten opzichte van vorig seizoen niet heel veel verschil.”

Yuning Zhang sterkhouder Vitesse

Een van de sterkhouders van Vitesse moet de Chinees Yuning Zhang worden. De negentienjarige Zhang speelde vorig seizoen al achtmaal in het eerste elftal van Vitesse en is vooral een vaste kracht in Jong Vitesse. Doordat hij in oefenduels scoorde tegen Shakhtar Donetsk, KV Oostende en Rubin Kazan, lijkt een basisplaats bij de Gelderse ploeg aanstaande. De club wil zijn contract verlengen van 2017 tot 2018.

Back To Top